73 de centre de vaccinare în 18 județe, de astăzi. Circa 5.700 de persoane vaccinate anti-COVID-19

Vaccinul COVID produs de Pfizer și BioNTech. Foto: BioNTech
Dr Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, a anunțat bilanțul primelor zile.

Dr Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, a declarat miercuri seară, că începând de joi, la nivel național, vor exista centre de vaccinare active în 18 județe. În total, din cele 376 de centre de vaccinare, sunt active în acest moment doar 73. 

„Aș îndrăzni să spun că până la momentul actual, lucrurile au evoluat în condiții normale, nu au fost evenimente deosebite care să împiedice derularea campaniei de vaccinare. În momentul acesta avem 32 de centre de vaccinare care sunt active, din 9 județe, iar de joi, începe vaccinarea în încă 41 de centre de vaccinare din încă 9 județe, deci practic de joi avem 18 județe care au active centrele de vaccinare.

În București vorbim deja de Spitalul Municipal, Spitalul Agrippa Ionescu, Institutul Marius Nasta, Institutul Matei Balș, Spitalul Victor Babeș și, de joi, intră și Spitalul Clinic de Urgență Floreasca și rând pe rând intră și toate celelalte centre medicale. Probabil că vom fi 100% operaționali din 4 ianuarie, cu toate centrele de vaccinare adresate personalului medical și social, ceea ce înseamnă la nivel de mărime de circa 376 de centre de vaccinare”, a explicat dr Valeriu Gheorghiță, la B1.

Conform datelor oficiale furnizate de Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19, până miercuri seară, adică în primele 4 zile de campanie, în România au fost vaccinate circa 5.700 de persoane. 

În total, au fost raportate, 17 reacții adverse comune și minore de la începutul campaniei de vaccinare și până acum.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel