6 lucruri pe care ochii tăi încearcă să ți le spună despre sănătatea ta

Ochi
Te-ai întrebat vreodată de ce vederea ta este neclară după o zi foarte obositoare? Sau de ce ochii devin roșii și iritați? Fiecare organ din corpul nostru are această capacitate de a trimite semnale de alarmă. 

1. Ochi bulbucați (exoftalmie)

Cu toții am avut momente în care ochii noștri păreau să ne trădeze. Îi frecăm sau clipim de mai multe ori, iar vederea noastră pare să devină din nou clară. Dar dacă simți în mod constant că ochii sunt bulbucați, ar putea fi un simptom al bolii oculare tiroidiene. Asta înseamnă că tiroida este hiperactivă.

2. Vedere încețoșată

O vedere neclară este adesea cauzată de expunerea prelungită la ecranele digitale. 

3. Inele brun-roșcate pe cornee

O boală ereditară rară, boala Wilson, poate cauza acumularea de cupru la nivelul anumitor organe, inclusiv la nivelul ficatului și creierului. Acestea se pot acumula și pe suprafața corneei și sunt inofensive, însă, netratată, boala Wilson poate fi fatală.

De obicei, aceste pete durează în jur de 50 până la 60 de minute și sunt urmate de o durere de cap. 

4. Afectarea vederii sau pierderea vederii

Orice modificare a vederii este un avertisment care necesită un răspuns imediat. Ar putea indica un accident vascular cerebral.

5. Albul ochilor devine galben

Este greu să nu observi un ochi îngălbenit care indică cel mai adesea icter, hepatită, ciroză și alte boli ale ficatului sau sângelui. Culoarea este cauzată de acumularea de bilirubină.

6. Vedere încețoșată

Diabetul poate afecta grav sănătatea ochilor. Dacă suferi de diabet și începi să ai probleme de vedere, este posibil să ai retinopatie diabetică. Este o afecțiune cauzată de deteriorarea vaselor de sânge din țesutul fotosensibil al retinei.

Trebuie să iei în serios această problemă și să consulți rapid un specialist. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Dr. Doru Negru
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel