5 semne ale depresiei la care nu te-ai gândi vreodată

Depresie
Durerile de spate sau chiar fumatul se numără printre acele semne de nebănuit ale depresiei, susțin experții.

Pe lângă mâncatul excesiv sau consumul de alcool nepermis de mult, depresia are câteva semne pe care lumea nu le-ar asocia cu această afecțiune. Iată cinci dintre acestea:

* enorm de multe cumpărături - pentru unele persoane care sunt deprimate nu este neobișnuit ca shoppingul online sau din magazine să servească drept distragere a atenției sau stimularea stimei de sine. Specialiștii mai spun că cumpărăturile ar putea fi și un semn de mânie, în tulburarea bipolară.

* uitare - studiile arată că depresia prelungită sau stresul pot crește nivelul de cortizol al organismului, fapt ce slăbesc partea creierului asociată cu memoria și învățarea. Pierderile de memorie legate de depresie pare să fie mai grave la vârstnici. Însă, tratarea depresiei poate îmbunătăți și problemele de memorie legate de depresie.

* dureri de spate - sunt cercetări care arată că depresia poate fi un factor de risc pentru durerile lombare cronice. Cu toate acestea, depresia poate fi adesea ignorată sau nediagnosticată, deoarece oamenii nu o asociază cu dureri.

* emoții exagerate - oamenii deprimați pot fi brusc iritabili, pot exprima sentimente exagerate de tristețe, lipsă de speranță, îngrijorare sau teamă. Dacă o persoană care este de obicei echilibrată devine hiperemoțională, depresia poate fi cauza.

* fumat - fumatul intens - mai mult de un pachet pe zi - și consumul de țigară în decurs de 5 minute de la trezire sunt obiceiuri obișnuite în rândul fumătorilor care sunt deprimați, arată CDC, potrivit webmd.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel