5 motive în plus pentru care să mânânci spanac

Spanac
Spanacul reprezintă o sursa de beneficii pentru corp și ar fi bine să nu vă lipsească din dietă.

Spanacul conține mai mult fier decât carnea (Cu 2,14 mg de fier la 100g) și constituie o sursă de antioxidanți, vitamina A. Are și puține calorii. Ajută și la întărirea sistemului imunitar, la menținerea sănătoasă a ochilor, dar și la vindecarea mai rapidă a rănilor.

Iată alte 5 motive pentru care ar fi bine să nu-ți lipsească spanacul din dietă:

* reduce pofta de mâncare - studiile arată că extractele de tilacoid din plante precum spanacul pot reduce pofta de mâncare. Acest lucru se întâmplă deoarece scad nivelurile unui hormon al foamei și cresc hormoni care te fac să te simți sătul. Deci dacă vreți să slăbiți, spanacul e o bună opțiune.

* ajută la prevenirea osteoporozei - are calciu, mangan și vitamina K, care sunt importante pentru oasele sănătoase. Corpul tău scapă și reconstruiește întotdeauna țesutul osos. Osteoporoza - o afecțiune care vă face oasele slabe și să se rupă ușor. Dacă nu primești suficient calciu pe tot parcursul vieții, șansele de a face osteoporoză sunt mai mari.

* întărește sistemul imunitar - spanacul are vitamine și minerale, cum ar fi vitamina E și magneziu, care susțin sistemul imunitar, iar asta vă protejează de viruși și bacterii care cauzează boli, dar și de alte lucruri care vă pot face rău, cum ar fi toxinele.

* antiinflamator - inflamația face parte din modul în care corpul tău se remediază după ce ai fost rănit sau ai intrat în contact cu o substanță periculoasă. Dar inflamația pe termen lung poate fi nesănătoasă. Consumul de alimente precum spanacul care are avantaje antiinflamatorii.

* vindecarea rapidă a rănilor - Vitamina C din spanac are multe beneficii, inclusiv ajutarea corpului dumneavoastră să producă colagen, de care are nevoie pentru a repara leziunile. De asemenea, vitamina C vă ajută corpul să mărească cantitatea de fier pe care o absoarbe din alimentele pe bază de plante, ceea ce sprijină și procesul de vindecare, potrivit medicine.net.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel