5 alimente care te ajută să slăbești mai repede după 40 de ani. Au fibre și te mențin sătul mai multă vreme

5 alimente. FOTO: Freepik @yarunivstudio
Care sunt cele cinci alimente care ajută în dietele de slăbire, după 40 de ani.

Un stil de viață sănătos înseamnă printre altele și menținerea unei greutăți normale, știut fiind faptul că supraponderea și obezitatea sunt  factori de risc pentru bolile cronice, precum diabetul, bolile de inimă și cancere.

Totodată, având în vedere modificările hormonale de-a lungul vârstei, odată cu trecerea de 40 de ani eforturile pentru a scădea din greutate sunt tot mai mari, un motiv în plus să acordăm atenția necesară încă de  la 30 de ani.

De altfel, când ajungi la această vârstă, începi în mod natural să pierzi masă musculară la fiecare 10 ani. Din nefericire, o scădere a masei musculare face mult mai ușor să câștigi grăsime, de care cu greu să mai scapi.

Vezi și: Cele două băuturi care îți provoacă anevrism cerebral. Avertisment: Consecințe devastatoare. Ajung la spital cu AVC sau hemoragii grave

5 alimente care ajută să slăbești după 40 de ani

Pentru a veni în sprijinul organismul, în cazul în care vreți să mai scăpați de kilograme în plus, pe lângă o dietă echilibrată, cu un aport caloric adecvat tipului de activitate pe care o faceți, dar și cu mineralele și vitaminele necesare, nutriționiștii au realizat o ”listă scurtă” de alimente care vă pot fi de folos.

Cele cinci alimente care ajută în acest sens sunt:

Semințele de in

Acestea sunt o sursă importantă de acizi grași Omega 3, dar și de fibre. Studiile au arătat că un consum de 30 grame de fibre pe zi susține efortul de a scădea în greutate, mai mult că fibrele cresc sațietatea, astfel consumul caloric va fi unul mai redus.

Fructele de pădure

Cu un conținut ridicat de antioxidanți, fructele de pădure sunt și ele indicate în dietele pentru scăderea sau menținerea în greutate.

De altfel, acestea sunt foarte versatile, putând fi consumate ca atare, pe post de gustare, dar și la micul dejun, în combinație cu ovăz, iaurt sau în smoothie-uri.

2. -imagine fara descriere- (fresh-fruit-berry-salad_64686500.jpg)

Salată de fructe. FOTO: Freepik @azerbaijan_stock

Pe lângă antioxidanți, fructele de pădure sunt bogate în nutrienți și fibre care susțin un stil de viață sănătos și care promovează scăderea în greutate.

Vezi și: Care sunt greșelile care ne îngrașă în post. Laura Ene: Este cel mai rău tip de grăsime

Avocado

În general fructele au un conținut crescut de apă și fibre, precum și puține calorii, iar avocado nu este o excepție de la această regulă.

Mai mult decât atât, acest fruct este și unul bogat în grăsimi sănătoase.

Persoanele care consumă avocado, consumă mai multe fructe și legume, dar și mai puține alimente procesate, cu adaos de zahăr, cele cunoscute ca făcând parte din dieta occidentală, responsabilă de apariția bolilor metabolice.

Un studiu din 2013, publicat în Nutrition Journal, a arătat că o jumătate de avocado consumat la prânz menține sațietatea la un nivel foarte bun pentru următoarele 3-5 ore, notează EatThis.

Nuci și semințe

Consumate cu moderație, nucile și semințele pot deveni o gustare potrivită atunci când vreți să slăbiți. Iar acest lucru se datorează conținutului de fibre, proteine și grăsimi sănătoase.

Potrivit dr. Joe Fuhrman, aceste ”alimente naturale” sunt pline de fitochimicale și nutrienți.

Micronutrienții din nuci și semințe includ antioxidanți, precum cerotenoide, vitamina E, flavonoizi și resveratrol.

În plus, studiile arată că a consuma nuci poate duce la o mai mare pierdere în greutate și la o sensibilitate sporită la insulină.

Varza murată

Acest tip de varză este un aliment ce conține atât prebiotice, cât și probiotice.

Iar motivul pentru care ajută în scăderea în greutate este dată și de faptul că are un număr redus de calorii, puține grăsimi, dar mai ales pentru că este plină de fibre, care ajută sațietatea.

Acest lucru va ajuta la îndepărtarea oricăror pofte nesănătoase și vă va menține sătulă mai mult timp pe parcursul zilei. În plus, probioticele din varză pot reduce absorbția grăsimilor.

În plus față de beneficiile sale pentru pierderea în greutate, varza murată conține nutrienți cheie, cum ar fi fierul, acidul folic, manganul, vitamina C, vitamina K1, cupru și potasiu.

Vezi și: Mâncatul compulsiv, semnul ascuns al depresiei. Leca: Deschizi frigiderul de 5-6 ori, ești jumătate băgat în frigider, tot frigiderul este deja în tine. Ce ascunzi prietene? Depresia!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel