5 alimente care stimulează producția de colagen a pielii, în mod natural

Roșii țuguiate. Foto: Pixabay
Iată o listă de alimente care ne vor ajuta să ne menținem aspectul tânăr al pielii, prin conținutul lor bogat în colagen.

O dietă echilibrată care include alimente proaspete și sănătoase este o necesitate pentru starea generală de bine. Dar aspectul tineresc al pielii are foarte mult de-a face cu ceea ce mănânci si totul se reduce la colagen.

Colagenul este o proteina care ajuta pielea să aibă elasticitate și ajută în procesul de îmbătrânire. Colagenul este proteina care te ajută să arăți tânăr și proaspăt și reduce tendința de a avea riduri. Există o mulțime de suplimente de colagen disponibile care ajută la creșterea colagenului pielii. Dar sunt și modalități naturale de stimulare a producției de colagen prin consumul de alimente sănătoase.

Iată 5 alimente pe care ar trebui să le consumi pentru a stimula colagenul.

Pui

Puiul conține țesut conjunctiv care face din pui o sursă primară de colagen. Gâtul și cartilajul de pui sunt o sursă bogată de colagen pentru piele și articulații. Sunt bune și pentru tratarea artritei.

Roșii

Roșiile sunt o sursă bogată de vitamina C, care este esențială pentru producerea de colagen. Chiar și o singură utilizare a roșiilor în felul de mâncare poate contribui cu până la 30% la producția de colagen. Conține cu un antioxidant puternic care este benefic pentru piele.

Albușuri de ou

Albușurile de ou conțin țesut conjunctiv care conțin cantități uriașe de prolină, care este esențială pentru producerea de colagen. Albușurile de ouă pot fi consumate la micul dejun în fiecare zi.

Citrice

Colagenul necesită multă vitamina C și, deoarece citricele sunt bogate în vitamina C, ar trebui să includeți multe citrice în dieta dumneavoastră. Citricele precum portocalele, grapefruitul, lămâile sunt toate esențiale.

Usturoi

Usturoiul este foarte aromat și poate fi adăugat la mesele dumneavoastră în timp ce gătiți. Puteți adăuga niște usturoi în curry, paste și alte preparate sărate. Ajută la producția de colagen.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel