4 înlocuitori vegetali pentru ouă. Cu ce poți să faci prăjituri de POST

Pentru ouă există înlocuitori vegetali. Foto: Pixabay
Dacă tot suntem în post, există o serie de înlocuitori vegetali pentru ouă în rețete și în felurile principale. Iată o listă cu 4 înlocuitori simpli pe bază de plante:

Fie că tocmai ai aflat că ai o intoleranță la ouă, poate ții post și nu ai voie să te atingi de astfel de produse animale sau poate pur și simplu ai rămas fără fix când vrei să faci o prăjitură și ai nevoie rapid de înlocuitori, există soluții. Iată care: 

1. Tofu 

Puteți folosi tofu ca înlocuitor ușor, plin de proteine, pentru ouă la coacere, atâta timp cât faceți o prăjitură sau un desert care necesită praf de copt și bicarbonat de sodiu, astfel încât să dospească corespunzător. Înlocuiți oul cu 1/4 cană de silken tofu și asigurați-vă că îl zdrobiți bine înainte de a-l amesteca în aluat.

2. Arrowroot 

O parte din ceea ce fac ouăle la coacere este legarea ingredientelor. O alternativă este să amestecați 2 linguri de pudră de Arrowroot (un amidon extras din rizomii unei plante tropicale ce poarta acelasi nume dar cunoscută și ca Maranta arundinacea, care se găsește în România) cu 3 linguri de apă pentru fiecare ou din rețetă.

3. Făină de năut 

De asemenea, numită făină gram (care nu trebuie confundată cu făina graham) sau făină de besan, ea creează un înlocuitor excelent de ouă dacă e amestecată cu drojdie și kalanamak, o sare specială care conferă o aromă asemănătoare ouălor. 

4. „Ou” vegetal din semințe de in sau de chia 

„Ouăle” de in sau de chia funcționează bine ca liant la coacere. Pentru a face un „ou” vegetal, amestecați 1 lingură de masă de semințe de in sau chia măcinate cu 2,5 linguri de apă fierbinte. Lăsați amestecul să se „odihnească” cel puțin 5 minute pentru a se îngroșa și a deveni gelatinos. Se Poate înlocui cu succes un ou din rețete (clătite, brownies).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel