3 simptome EVIDENTE care-ți arată că ai musculatura slabă

Forța musculară
Musculatura puternică vă poate reduce riscul de cădere și vă poate proteja împotriva rănilor. Dar cum îți dai seama că au mușchii prea slabi? Iată cele 3 simptome evidente: 

 Abdomenele numai pătrățele atrag cea mai mare atenție în reclamele pentru dispozitive de rezistență, iar talia groasă nu și-o dorește nimeni. Dar cum ne dăm seama că musculatura noastră nu e suficient de puternică? Ei bine, sunt mai multe simptome care-ți pot arăta că nu ai muchii suficient dezvoltați sau suficient de puternici. Potrivit experților, primul simptom de slăbiciune a mușchilor de bază este o postură proastă, atât când stai în picioare, cât și când ești așezat. Alte semne sunt durerea de spate și slăbiciune musculară.

Postura proastă

Asociația Americană de Terapie Fizică spune că semnele unei posturi proaste includ aplecarea, capul înclinat sau aplecat înainte, umerii rotunjiți și arcuirea excesivă a spatelui inferior. Deci, curbele naturale ale corpului sunt exagerate. Opusul posturii proaste este o poziție care minimizează solicitarea articulațiilor și mușchilor.

Problema majorității adulților de vârstă mijlocie și în vârstă este dificultatea de a schimba vechile obiceiuri de postură. Cunoașterea lucrurilor care trebuie schimbate nu garantează că o persoană poate și face asta cu ușurință. Pentru ca acest lucru să se întâmple, mușchii de bază trebuie întăriți: adică cei de pe abdomen, spate, brațe și picioare. 

Dureri frecvente în zona lombară

Un al doilea simptom al unei musculaturi slabe este durerea lombară. Când se pune presiune inutilă asupra vertebrelor și discurilor care formează coloana vertebrală, durerile de spate vă vor arăta că ceva nu este în regulă cu postura dvs. Aspectul coloanei va fi unul de curbură excesivă spre interior a coloanei vertebrale inferioare și extensia însoțitoare a stomacului/abdomenului (adică burta care se revarsă peste curea).

Slăbiciunea

Al treilea simptom care trebuie privit ca un semnal de avertizare este slăbiciunea musculară. O vei simți nu în talia, ci mai degrabă în brațe și picioare. Spre exemplu, nu ești în stare să te împingi în brațe sau să dai un pumn într-un sac de box. Mersul pe jos e o corvoadă pentru că trebuie să te oprești rar ca îți odihnești picioarele, te dor tălpile pentru că nu mergi corect, te dor umerii pentru că nu ai postura bună, te doare tot trunchiul pentru că nu are musculata suficient de puternică să suportă toate aceste mișcări de a ridica, împinge, trage, arunca sau a păși.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție
Sirop de tuse, contaminat. OMS, avertizare globală

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel