10 dureri misterioase pe care nu trebuie să le ignori niciodată

Durere în gât. Foto: Pixabay
Durerea poate fi asociată cu o boală, un accident, o umflătură sau o vânătăie și, uneori, apare fără vreun motiv anume. Toată lumea experimentează dureri misterioase la un moment dat. Multe dintre ele dispar singure, însă unele nu ar trebui ignorate niciodată! 

1. Durere în piept

Durerea toracică poate fi un indicator al faptului că se întâmplă ceva grav în corpul tău. Este posibil să ai o problemă cu inima, iar durerea toracică trebuie întotdeauna verificată de un medic. Durerea în piept (însoțită de o durere ascuțită în gât, maxilar, umeri sau brațe) poate semnala un infarct, potrivit Clinicii Mayo

2. Durere lombară

O durere lombară poate indica ceva mai mult decât o poziție incomodă pe scaun. Dacă durerea persistă, poate indica o problemă cu rinichii, cum ar fi o piatră la rinichi sau un rinichi infectat sau umflat

3. Durere abdominală 

O durere de stomac este cel mai adesea pusă pe seama unei mese grele sau a unor combinații de alimente neobișnuite, dar dacă nu are nimic de-a face cu cele enumerate mai sus, atunci poate fi ceva mai grav. Rinichii, plămânii și uterul pot emite dureri sub forma unei dureri de stomac. Durerile ascuțite pot fi atribuite apendicitei, în timp ce alte dureri pot indica probleme ale vezicii biliare. 

Diferite exerciții și activități extenuante pot provoca dureri la nivelul gambelor și tibiei. Dacă există o problemă în venele și arterele din această zonă, sângele se poate coagula, ducând la o afecțiune cunoscută sub numele de tromboză venoasă profundă, potrivit Medline Plus

5. Senzații de furnicături în brațe sau picioare

Dacă ai stat vreodată așezat sau în picioare pentru o perioadă lungă de timp, este posibil să fi experimentat o senzație de furnicături. Odată ce începi să te miști, senzația de obicei dispare. Dar dacă aceste furnicături apar frecvent, trebuie să mergi la medic. 

6. Dureri în tot corpul

O boală poate crește sensibilitatea organismului la durere. Dacă te confrunți des cu astfel de dureri, este posibil să fie ceva în neregulă cu tine. Depresia poate duce la dureri inexplicabile, scrie WebMd.

7. Durere misterioasă de testicule

Dacă nu te-ai lovit recent în zona genitală și ai dureri, pot fi un semn al mai multor afecțiuni grave de sănătate. Durerea de testicule poate fi cauzată de o hernie sau chiar de cancer.

8. Dureri de cap misterioase

Cu toții avem dureri de cap din când în când. Este o modalitate prin care organismul ne transmite că trebuie să ne hidratăm mai mult sau să ne alimentăm. Dar dacă durerile sunt bruște și apăsătoare, însoțite de vedere încețoșată, pot fi un semn al unei probleme grave de sănătate, inclusiv un accident vascular cerebral

9. Durere în timpul actului sexual

Dacă simți durere în timpul actului sexual, poate fi un semn al unor probleme de sănătate, cum ar fi boala inflamatorie pelvină, ce poate duce la infertilitate, dacă nu este tratată.

10. Dureri articulare

Osteoartrita poate apărea odată cu îmbătrânirea, care provoacă dureri articulare, însă această durere poate indica, de asemenea, lupus. Lupusul este o boală cronică autoimună care este însoțită, de obicei, de căderea părului, febră și oboseală cronică. Durerile articulare pot fi, de asemenea, semne ale artritei reumatoide. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel