10 alimente recomandate celor care au probleme cu colesterolul

Seminte chia
Colesterolul este una din cauzele care duc la probleme cardiovasculare, iar alimentația joacă un rol foarte important.

Iată o listă cu 10 alimente care pot reduce colesterolul.

Nucă de cocos. Cercetările au arătat că nuca de cocos vă poate reduce și colesterolul.

Ceapa roșie. Ceapa roșie conține antoxantine, care pot reduce tensiunea arterială și colesterolul, chiar dacă vă va face să vărsați lacrimi în timp ce o tăiați în bucăți.

Năut. Mulți știm deja că nautul conține multe proteine, dar sunt puțini cei care știu că poate scădea și colesterolul. Studiile au arătat că consumul de legume precum lintea și mazărea uscată poate reduce semnificativ nivelul colesterolului LDL cu aproximativ 5%! Una dintre cele mai delicioase leguminoase este într-adevăr năutul.

Vinete. Potrivit Școlii de Medicină Harvard, vinetele sunt pline de fibre solubile care vor consuma acidul biliar din corpul dumneavoastră și vor determina o reducere a colesterolului din ficat. De asemenea, poate reduce riscul de boli de inimă, precum și poate stabiliza glicemia.

Rodia. Poate ajuta la reducerea colesterolului prin încetinirea acumulării sale și efectul este același, indiferent de forma în care se află rodia. Dacă urăști semințele, o poți transforma în suc și te vei bucura, de asemenea, de puterea sa magică de reducere a colesterolului.

Cireșe. Cireșele sunt bogate în fibre, ceea ce poate ajuta la scăderea nivelului de colesterol. De asemenea, poate reduce riscul de infarct, deoarece conține antocianină. Nivelul său ridicat de polifenoli vă ajută, de asemenea, să reduceți tensiunea arterială.

Kamut, cunoscut și sub denumirea de grâu Khorasan, este un bob care vă poate reduce semnificativ colesterolul. Un cercetător italian a arătat că, dacă oamenii mănâncă regulat Kamut, vor descoperi că nivelul lor de colesterol a început să scadă. Gătiți-l așa cum faceți orez brun sau quinoa și pur și simplu prăjit sau fiert.

Usturoiul este un condiment excelent pentru aproape tot felul de alimente. Cercetările au arătat că usturoiul poate reduce nivelul colesterolului.

Fasolea albă este la fel ca nautul. 100 de grame de asole albă conține doar 0,7 grame de grăsime, dar are proteine ​​de 6 grame. Ajută la reducerea nivelului de colesterol din corp și oferă o sursă stabilă de vitamina C.

Semințele de chia sunt pline de fibre, care pot absorbi colesterolul din organism. În plus, fibra insolubilă poate ajuta și la curățarea intestinelor. O porție de semințe de chia de o uncie conține doar 137 de calorii, dar are 11 grame de fibre și 4 grame de proteine. De asemenea, conține un nivel ridicat de acizi grași omega-3, chiar mai mare decât somonul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel