Vaccinuri pentru diabetici, ce boli prevenibile le pun în pericol viața

Vaccinurile antigripale au eficiență scăzută dacă persoanele care le fac consumă des alimente cu acest aditiv alimentar
Dacă aveți diabet zaharat, trebuie să faceți de toate vaccinările recomandate, spun experții de la Asociația Americană a Diabetului. Iată care sunt vaccinurile indicate diabeticilor și de ce: 

Diabetul reduce capacitatea sistemului imunitar de a lupta împotriva anumitor infecții. Acest lucru ridică riscul unor complicații grave din cauza bolilor față de care vaccinurile vă protejează - inclusiv gripa, pneumonia, hepatita B și tetanosul.

„Persoanele cu diabet pot prezenta un risc mai mare de a face anumite boli și, de asemenea, complicații grave ale unor boli care ar putea fi prevenite prin vaccinuri", a spus Evan Sisson, profesor asociat la Universitatea Virginia Commonwealth.

Oricine ar trebui să știe de ce vaccinuri are nevoie pentru a se proteja și toți ar trebui să discute cu medicul de familie ca să vadă dacă sunt la zi cu schema de vaccinare”, a declarat dr. Sisson într-un material dat publicității de Asociația Americană a Diabetului (AAD).

Iată ce vaccinuri le recomandă diabeticilor specialiștii AAD:

- Vaccinul gripal - este cea mai bună protecție contra gripei sezoniere. Pentru persoanele cu diabet zaharat, complicațiile gripei pot include creșterea nivelului zahărului din sânge, pneumonie, bronșită, infecții sinusale și infecții ale urechii.

- Vaccinul DiTePer - care protejează împotriva a trei boli grave cauzate de bacterii: tetanos, difterie și tuse convulsivă (tuse convulsivă). Acest vaccin trebuie refăcut la fiecare 10 ai.

- Vaccinul contra zoster și varicela – prevenine apariția herpesului zoster (cunoscut și sub denumirea de zoster sau zona zoster) și a nevralgiei de lungă durată care poate persista după boală (nevralgie post-herpetică). Dacă aveți 50 ani sau mai mult, trebuie să faceți vaccinul anti-zosterian.

- Diabetul ridică riscul de deces din cauza infecțiilor pneumococice, care pot include infecții ale plămânilor, sângelui, urechii și mucoasei creierului și a măduvei spinării. Persoanele cu diabet zaharat trebuie să facă vaccinul pneumococic o dată înainte de vârsta de 65 de ani și de încă două ori după.

- Hepatita B poate fi răspândită prin intermediul dispozitivelor de măsurare a glucozei din sânge, dispozitivelor de fixare a degetelor și a altor echipamente de îngrijire a diabetului, deci este extrem de important ca persoanele cu diabet zaharat să fie vaccinate împotriva hepatitei B. Vaccinul este recomandat persoanelor cu vârsta sub 60 de ani. Persoanele cu vârsta peste 60 de ani trebuie să întrebe medicul dacă le recomandă sau nu vaccinul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel