Nu mai arunca apa în care ai fiert...
Vaccinarea antigripală este considerată esențială pentru prevenirea și controlul gripei. Gripa este o boală respiratorie cauzată de virusurile gripale, care pot provoca simptome precum febră, frisoane, dureri musculare, oboseală și tuse. Aceasta poate duce la complicații severe, în special la persoanele cu sistem imunitar slăbit, copii mici și persoanele în vârstă.
Vaccinarea antigripală oferă protecție împotriva anumitor tulpini ale virusului gripal și reduce riscul de a dezvolta complicații grave asociate gripei.
Dr. Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului Matei Balș a vorbit în exclusivitate la DC MEDICAL despre cum se desfășoară campania de vaccinare.
”O să tragem o concluzie mai târziu. E loc și de mai bine în condițiile în care vaccinul a fost disponibil încă din toamnă. Din păcate, nu suntem la acel procent confortabil în care populația să fie protejată. E loc de mai bine. Ar trebui să o facem în dinamică, în viitorul apropiat”, a explicat dr. Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului Matei Balș, în exclusivitate la DC MEDICAL.
Vaccinarea antigripală oferă protecție împotriva anumitor tulpini ale virusului gripal și reduce riscul de a dezvolta complicații grave asociate gripei. Este recomandată în special pentru persoanele cu risc crescut de complicații. Aceasta include copiii mici, persoanele în vârstă, femeile însărcinate și persoanele cu afecțiuni medicale cronice, precum bolile cardiovasculare, diabetul sau afecțiuni respiratorii.
În plus, personalul medical are un risc crescut de expunere la virusul gripal și poate transmite infecția altor persoane vulnerabile.
Vaccinarea antigripală se administrează în mod obișnuit în fiecare toamnă, înainte de debutul sezonului de gripă.
Gripă - FOTO: Freepik@senivpetro
Gripa este o infecție virală respiratorie cauzată de virusurile gripale. Aceste virusuri se împart în mai multe tipuri și subtipuri, inclusiv A, B și C. Gripa de tip A și B este cea care provoacă în mod obișnuit epidemii sezoniere la nivel mondial, afectând oamenii în special în sezonul rece.
Gripa se răspândește de obicei prin picături respiratorii eliberate în aer atunci când o persoană infectată tușește, strănută sau vorbește. De asemenea, este posibil să se ia contact direct cu o suprafață sau obiect contaminat și apoi să se atingă gura, nasul sau ochii.
Gripa poate duce la complicații severe, în special la persoanele cu risc crescut, cum ar fi copiii mici, persoanele în vârstă și cele cu afecțiuni medicale cronice. Complicațiile pot include pneumonie, inflamații ale mucoasei creierului sau ale cordului și, în cazuri severe, pot duce la deces.
Vaccinarea antigripală este una dintre cele mai eficiente metode de prevenire a gripei și a complicațiilor asociate. Este important să se acorde atenție igienei personale, cum ar fi spălarea regulată a mâinilor și evitarea contactului cu persoanele bolnave, pentru a reduce riscul de îmbolnăvire.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Nu mai arunca apa în care ai fiert...
Această vitamină oferă speranțe...
Aceste semne banale îți arată că, de...
De ce să nu ignori niciodată durerea...
Aceasta este cea mai mare greșeală pe...
Cum faci diferența între o infecție bacteriană și una virală....
Congelarea corectă a fructelor și...
Acestea sunt cele mai importante...