Usturoiul sau cafeaua, efecte neașteptate în reducerea astmului: 12 remedii naturale

Usturoi
Astmul este o problemă de sănătate care se poate înrăutăți, în anumite condiții, Iată 12 remedii naturale pentru a-l ameliora.

Se estimează că 25 de milioane de americani suferă de astm (1 din 12 persoane). Astmul este o boală în care tuburile bronșice sunt sensibile la iritanți, determinându-i să se inflameze și îngreunând respirația. A treia săptămână din septembrie a fost numită „săptămâna de vârf”, deoarece este săptămâna în care episoadele de astm, atacurile și internările tind să fie cele mai mari. Atât adulții, cât și copiii cu astm sunt expuși la mai mulți factori declanșatori de astm și alergie, cum ar fi polen de ambrozie, infecții respiratorii și praf și mucegai din interiorul clădirilor școlii în această perioadă a anului.

Deși medicamentele pentru astm sunt adesea necesare pentru salvarea vieții, ați putea încefa să le completați cu metode mai naturale de tratament pentru astm pentru a vă îmbunătăți simptomele. Încercați aceste remedii naturale - acestea vă pot ajuta să găsiți ușurare. Ca întotdeauna, consultați-vă medicul atunci când vă modificați planul de tratament.

Iată 12 remedii naturale pentru astm pentru a vă ajuta în săptămâna de vârf

1. Beți multă apă: apa vă menține mucoasa plămânilor hidratată. Asigurați-vă că obțineți cantități suficiente pentru o sănătate optimă generală.

2. Evitați iritanții la domiciliu: încercați aceste sfaturi pentru a menține aerul curat în casa dvs.: deschideți fereastra dormitorului noaptea pentru a aduce aer proaspăt; folosiți produse de curățare naturale precum oțetul și bicarbonatul de sodiu; evitați săpunurile și dezinfectanții antibacterieni; evitați produsele cu aerosoli; folosiți un dezumidificator pentru a reduce creșterea mucegaiului; optați și pentru detergenți de rufe naturali și fără miros și foi pentru uscător; și utilizați un filtru de apă pentru a elimina clorul din apa de la robinet.

3. Gestionați stresul: stresul și emoțiile extreme pot declanșa un atac. S-a demonstrat că stresul crește severitatea și frecvența atacurilor astmatice, deoarece vă împiedică funcția imunitară și crește inflamația. Plămânii sunt strâns legați de emoții. Aflați modalități de a vă gestiona emoțiile și de a face față stresului pentru a preveni apariția astmului. Terapiile pentru stres, cum ar fi masajul, respirația profundă, imagini ghidate și terapia prin artă pot ajuta la reducerea stresului și la reducerea dependenței de medicamentele convenționale.

4. Usturoiul: Usturoiul poate ajuta la eliminarea congestiei din plămâni și vă poate ajuta să respirați mai ușor. Se fierb doi-trei căței de usturoi într-un sfert de cană de lapte. Se răcește la temperatura camerei și se bea. Poate suna greu de aplicat, dar se spune că un pahar de lapte cu usturoi în fiecare noapte ajută la combaterea astmului instantaneu.

5. Ghimbir: Cercetările au arătat că ghimbirul poate ajuta la reducerea inflamației căilor respiratorii și la inhibarea contracției tubului bronșic. Consumul de suc crud de ghimbir sau ceai de ghimbir poate ajuta la ameliorarea simptomelor astmului. Tăiați o bucată de ghimbir de un centimetru în bucăți mai mici, adăugați-o într-o oală cu 3 căni de apă clocotită, lăsați-o să absoarbă timp de cinci minute și bucurați-vă! Îndulciți-l cu miere pentru un bonus suplimentar.

6. Turmeric: se crede că proprietățile antiinflamatorii din turmeric oferă o ușurare eficientă celor care suferă de astm. Curcumina și alți compuși activi din curcuma pot ajuta la ameliorarea inflamației și la reducerea secrețiilor de mucus din căile respiratorii. Se amestecă o linguriță de pudră de curcuma și două lingurițe de miere până când sunt combinate. Consumați zilnic acest amestec.

7. Smochine uscate: Proprietățile nutritive ale smochinelor contribuie la promovarea unui sistem respirator sănătos, ajutând la reducerea flegmei și la ameliorarea problemelor de respirație. Înmuiați smochinele uscate peste noapte în apă. Consumați-le dimineața pe stomacul gol și beți apa reziduală. Faceți acest lucru în fiecare dimineață pentru ameliorarea naturală a astmului.

8. Beți cafea: Unii oameni au găsit ușurare într-o ceașcă de cafea. Cofeina ajută să se deschidă căile respiratorii și permite să respirați mai ușor. Cafeaua fierbinte vă va ajuta, de asemenea, să vă relaxați și să curățați căile respiratorii. Dacă nu puteți din cauza stomacului, alegeți o ceașcă de ceai sau chiar o bucată de ciocolată. Încercați să vă limitați aportul de cafea la cel mult trei căni pe zi.

9. Nu fumați: fumul este un iritant pentru plămâni. Abținerea de la fumat este un lucru cert, dar evitați și fumatul pasiv dacă este posibil și acoperiți-vă și gura și nasul dacă nu îl puteți evita.

10. Evitați temperaturile extreme: Temperaturile extreme, cum ar fi temperaturile reci sau calde și umiditatea, pot exacerba astmul.

11. Ierburi: dacă astmul vă trezește adesea, folosind ierburi relaxante, cum ar fi valeriana, kava sau roinița, mai ales noaptea vă poate ajuta să dormiți mai bine. Deși ierburile nu vor oferi o ușurare imediată în timpul unui atac, utilizarea prelungită vă poate ajuta să vă întăriți plămânii, să îmbunătățiți funcția pulmonară și să mențineți inflamația scăzută. Cele mai bune ierburi pentru astm includ astragalus, cordyceps, ulm alunecos și lobelia.

12. Suplimente: La fel ca ierburile, suplimentele pot să nu ofere o ameliorare imediată a respirației, dar utilizarea lor poate oferi sprijin și întări sistemul respirator. Colina, magneziul, vitamina C și licopenul s-au dovedit a reduce simptomele astmului. Uleiul de primăvară este folosit în unele culturi ca tratament tradițional pentru astm. Conține un acid gras (GLA) care poate avea un puternic efect antiinflamator. Asigurați-vă că vă consultați medicul înainte de a lua orice supliment.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel