Urinarea nocturnă, semn al cancerului de prostată. Care este frecvența care indică un semnal de alarmă

urinarea nocturna - FOTO: Freepik@armmypicca
Urinarea nocturnă poate fi semn al cancerului de prostată. Când devine aceasta o problemă.

Urinarea nocturnă este un semnal de alarmă care poate ridica suspiciuni cu privire la cancerul de prostată. Urinarea nocturnă este considerată normală, dar cât de des mergeți la toaletă noaptea și cât de repede se dezvoltă acest obicei ar putea fi semne de avertizare ale cancerului de prostată.

Identificarea simptomelor și obținerea unui diagnostic într-un stadiu incipient, când cancerul nu este prea mare și nu s-a răspândit, este importantă, deoarece tratamentul are mai multe șanse de reușită în acest caz.

Urinarea nocturnă, semn al cancerului de prostată

Urinarea nocturnă, numită și nocturie, poate fi un semn al cancerului de prostată. Potrivit doctorului Phil Green, un medic de familie privat la Tower Health, este considerat normal să vă treziți de două ori pe noapte pentru a urina și acest lucru nu este neapărat indicativ doar pentru cancerul de prostată.

Dar necesitatea de a urina de trei sau mai multe ori pe noapte în mod regulat ar putea indica o prostată mărită sau cancer de prostată. Dr. Green a declarat că în acest caz sunt necesare investigații medicale amănunțite. Nocturia singură este rar singurul simptom dacă există cancer de prostată

”Aș recomanda să vizitați medicul de familie pentru sfaturi. Alte semne de avertizare includ dificultăți la urinare, sânge în urină sau spermă și dureri pelvine.

O creștere bruscă a frecvenței de urinare nocturnă într-un scurt timp este mai îngrijorătoare decât o creștere graduală de-a lungul a mulți ani”, a spus dr. Green, potrivit Express.

Vârsta, factor de risc

Vârsta este un factor de risc major, diagnosticul cancerului de prostată fiind extrem de rar la bărbații sub 40 de ani.

”Riscul crește semnificativ după vârsta de 50 de ani și orice istoric familial de cancer de prostată crește, de asemenea, riscul. Bărbații afro-americani se confruntă și cu rate mai mari”, a mai spus dr. Green.

Semnalele de alarmă

”Dacă observați o creștere recentă a frecvenței de urinare nocturnă și orice alte schimbări ale sistemului urinar sau ale prostatei, programați o consultație la medicul de familie cât mai curând posibil. Screeningul precoce este cheia în depistarea cancerului de prostată.

Medicul dumneavoastră va verifica nivelurile de PSA și va efectua un examen rectal digital, iar dacă este necesar, pot exista și teste suplimentare precum o biopsie.

Deși nocturia are alte explicații posibile, cum ar fi infecțiile tractului urinar sau medicamentele, creșterea frecvenței însoțită de alte simptome urinare justifică o evaluare medicală pentru a exclude cancerul de prostată.

Depistarea timpurie face tratamentul mai eficient și oferă o șansă mai mare de supraviețuire”, a mai spus dr. Green.

Cancerul de prostată, ce este

Cancerul de prostată este o formă de cancer care se dezvoltă în prostata, o glandă de dimensiuni mici, în formă de nucă, situată sub vezică și care face parte din sistemul reproducător masculin. Prostata produce un lichid care face parte din ejaculatul masculin și ajută la alimentarea și protejarea spermatozoizilor.

Cancerul de prostată se dezvoltă atunci când celulele anormale încep să crească și să se înmulțească în prostata. Aceste celule anormale pot forma o tumoră malignă și, în timp, pot invada țesuturile din apropiere și, în cazuri avansate, pot migra către alte părți ale corpului prin metastază.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel