Un nou Spital Universitar la Târgu Mureș. Prof. dr. Leonard Azamfirei: Va fi un spital diferit, din resursele proprii. Cred că în doi ani îl vom inaugura

Foto: Freepick @DCStudio
EXCLUSIV
Prof. dr. Leonard Azamfirei a anunțat începerea construcției unui nou Spital Universitar la Târgu Mureș. 

Prof. dr. Leonard Azamfirei, rector UMFST din Târgu Mureș, a anunțat încheierea procedurii de selecție prin licitație publică pentru construirea unui nou Spital Universitar în Târgu Mureș.

Construcția acestui spital este finanțată din resursele proprii ale Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie "George Emil Palade" Târgu Mureș.

Potrivit prof. dr. Leonard Azamfirei, acest spital va avea un management aplicat și pragmatic, având un profil tehnologic avansat, cu accent pe performanța medicală din clinicile universitare. Prof. Azamfirei estimează că, dacă totul decurge conform planului, în aproximativ doi ani, Târgu Mureș va găzdui primul Spital Universitar cu adevărat universitar din România.

"Nevoia este puternică, motiv pentru care chiar zilele acestea am încheiat procedura de selecție prin licitație publică a constructorului unui nou Spital Universitar în Târgu Mureș, pe care îl facem, din păcate, cu resursele proprii ale Universității UMFST.

Trebuia să-l facem, era nevoie de el. Va fi un spital i-aș spune diferit. Va fi public dintr-o perspectivă, pentru că este o instituție publică, dar managementul va fi unul mult mai aplicat, mult mai pragmatic, iar profilul spitalului va fi unul cu o tehnologie consistentă, pentru că performanța medicală trebuie să vină din clinicile universitare.

Dacă lucrurile merg conform planului pe care-l avem, eu cred că de astăzi în doi ani vom inaugura primul Spital Universitar, cu adevărat Universitar, din România, la Târgu Mureș", a declarat Prof. dr. Leonard Azamfirei, rector UMFST din Târgu Mureș, pentru DC MEDICAL.

"E o abordare complementară. Nu e niciun fel de concurență cu alte spitale. Noi nu vom face în acest spital servicii care sunt deja în alte spitale din Târgu Mureș. Vom merge pe servicii care nu se fac în Târgu Mureș sau în Transilvania sau în România", a mai spus Leonard Azamfirei.

Vezi mai multe în video:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel