Tromboza venoasă profundă: cele mai recente descoperiri

Sânge
Un studiu recent sfătuiește medicii să fie atenți la tromboza venoasă profundă întrucât semnele acesteia sunt nespecifice și dificil de diagnosticat.

Tromboza venoasă profundă. O recenzie publicată în Medical Journal of Australia, realizată de profesorul Graeme Hankey de la Universitatea din Western Australia, susține că prezentarea clinică a trombozei venoase profunde a fost, de multe ori, "nespecifică" și diagnosticarea corectă a necesitat mai multe aspecte, inclusiv o integrare atentă a evaluării clinice, informează medicalxpress.com.

Potrivit sursei citate, Graeme Hankey, expert mondial în cercetarea accidentului vascular cerebral, a afirmat că semnele și simptomele trombozei venoase profunde includ dureri locale, umflături, roșeață și venele dilatate aproape de suprafața pielii. Oamenii de știință subliniază că anticoagularea a rămas tratamentul standard de aur pentru această afecțiune.

„Alegerea unui anticoagulant ar trebui să ia în considerare aspecte medicale, cum ar fi eficacitatea, siguranta, funcția renală și hepatică, precum și medicamente concomitente", consideră Hankey. Acesta apreciază că și alți factori ar trebui să conteze precum: disponibilitatea, familiaritatea de utilizare, preferința pacientului și costul.

Tromboza venoasă profundă: alegerea anticoagulantului

Însă, sunt situații care pot influența alegerea anticoagulantului și durata tratamentului: graviditatea, pacienții cu cancer, tromboză venoasă profundă la nivelul piciorului inferior, tromboza venoasă profundă recurentă, tulburări autoimune cum ar fi sindromul antifosfolipidic.

„Diagnosticul trombozei venoase profunde necesită un indice ridicat de suspiciune, deoarece simptomele și semnele sunt adesea nespecifice", mai precizează expertul mondial în cercetarea AVC-ului.

Anticoagularea continuă să fie baza terapiei, iar anticoagulantul optim și durata terapiei sunt determinate de evaluarea clinică, mai arată sursa citată. S-a mai demonstrat că un efect benefic după diagnosticare îl au ciorapii de compresie. În cazuri rare, pot fi luate în considerare dispozitive pentru oprirea formării cheagurilor de sânge, tratamentul pentru dizolvarea cheagurilor de sânge sau intervenții chirurgicale pentru eliminarea acestor cheaguri.

Recenzia expertului Graeme Hankey, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cele mai bune uleiuri esențiale care reduc inflamația
10 metode care stimulează nervul vag în mod natural

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel