Triclosan: antibacterianul care afectează oasele. Ce riscă femeile

Spălat pe mâini
Femeile expuse la triclosan, un antibacterian comun, au șanse mai mari să dezvolte, în timp, osteoporoză, susține un studiu recent.

Triclosan, femeile. Cercetători de la Școlii de Sănătate Publică din Hangzhou, China, au descoperit printr-un studiu că reprezentantele sexului frumos care folosesc produse de îngrijire personală, dezinfectanți de mâini, pastă de dinți sau apă de gură care conțin triclosan sunt mai predispuse să aibă probleme cu oasele, informează sciencedaily.com.

Cercetarea lor, publicată în Journal of Endocrine Society of Endocrinology Clinical & Metabolism, evidențiază cum triclosanul este un produs chimic utilizat pe scară largă ca antibacterian în produsele de consum și în produsele de îngrijire personală ar afecta densitatea minerală a oaselor la femei.

În State, FDA a interzis în ultimii ani dezinfectantul de mâini pe bază de triclosan.

Triclosan, femeile: studii de laborator

Autorii studiului au descoperit că femeile cu un nivel mai ridicat de triclosan în urină ar avea mai multe șanse de a avea probleme cu oasele: "Studiile de laborator au demonstrat că triclosanul poate avea potențialul de a afecta negativ densitatea minerală osoasă în liniile celulare sau la animale. Cu toate acestea, puțin se cunoaște relația dintre triclosan și sănătatea osoasă la om".

Estre primul studiu de acest gen acre își bazează rezultatele pe analiza a datelor de la 1.848 de femei.

"Din câte știm, acesta este primul studiu epidemiologic care investighează asocierea dintre expunerea triclosanului și densitatea minerală osoasă și osteoporoza la un eșantion reprezentativ la nivel național din partea femeilor adulte din SUA", mai precizează sursa citată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel