Tratamentul cu celule CAR-T în bolile hematologice, cu prof.dr. Alina TĂNASE. ACADEMIA DE SĂNĂTATE
23 ian 2022, 23:19

Prof dr Alina Tănase
  LIVE
Prof dr Alina Tănase, medic primar hematolog specializat în transplant medular, vine luni, 24 ianuarie 2022, de la ora 11.00, la Academia de Sănătate pentru a dezvălui, alături de realizatorul emisiunii, prof dr Irinel Popescu, care sunt aplicațiile clinice ale celulelor CAR-T. 

 „La această nouă ediție a emisiunii Academia de Sănătate o vom acea ca invitat pe prof dr Alina Tănase, de la Institutul Clinic Fundeni, Clinica de Hematologie și de la Universitatea Titu Maiorescu.

Vom aborda un subiect despre care am mai discutat în ultimii ani, dar care rămâne cap de afiș nu numai în hematologie, ci și în oncologie în general, a spune, în Imunologie, în mod special, și anume al celulelor care se numesc cu un termen generic CAR-T Cells - Chimeric antigen receptor T cells (Receptor de antigen chimeric, n.r.) și vom încerca să abordăm acest subiect din punct de vedere al cercetării fundamentale, dar și din punct de vedere al aplicațiilor clinice, mai ales că doamna profesor Tănasae conduce un program care își propune să traducă la nivel clinic aplicațiile acestui tip de  celule”, a dezvăluit prof dr Irinel Popescu, realizatorul emisiunii. 

Prof dr Alina Tănase este, printre altele, președintele Societății Române de Transplant Medular, președinte al Comisiei Naționale de Terapii Celulare a Ministerului Sănătății și director medical al Institutului Clinic Fundeni. 

Emisiunea va fi transmisă luni, 24 ianuarie 2022, de la ora 11.00, cu reluare de la ora 19.00, simultan pe paginile de Facebook și canalele de Youtube, ale DC News și DC Medical, dar și pe DC News TV.

Link ora 11: 

 

 

 

Link ora 19.00: 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?