TRANSPLANT: Tânără de 32 de ani, în moarte cerebrală, salvează viețile a 3 români

Transplant: 3 vieți slavate de un donator de la Spitalul Județean Arad. Foto: ANT
Agenția Națională de Transplant a anunțat că datorită unui donator aflat în moarte cerebrală - o tânără în vârstă de 32 de ani din Arad - alţi 3 români se vor putea bucura de viaţă  în urma intervenţiilor de transplant hepatic şi renal.

„Mulțumim celor care au puterea să dăruiască viață dincolo de durerea lor.  A dărui o șansă la viață celor aflați în suferință este unul din cele mai nobile gesturi, o dovadă a iubirii față de semeni ce nu poate fi cuantificată în cuvinte. #Transplantul înseamnă VIAȚĂ!

La Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Arad , familia unei tinere de doar 32 de ani aflată în moarte cerebrală  a găsit puterea de a preschimba suferința lor în speranță pentru alți semeni. Așa că a fost de acord să doneze organele acesteia și să salveze viețile altor semeni aflați în cumpănă. Transmitem sincere condoleanțe familiei și mulțumim cu respect și recunoștință pentru decizia dificilă pe care a fost nevoită să o ia. 

Grație acestei decizii, alături de profesionalismul echipei de coordonare a spitalului arădean, formată din Dr. Dana Moț – coordonator de transplant, Dr. Adrian Crișan – kdp, a efortului colectivului din secția ATI și a susținerii conducerii acestei unități sanitare, alți 3 români se vor putea bucura de viață  în urma intervențiilor de transplant hepatic și renal.

Efortul și dăruirea lor au fost preluate de alți profesioniști dedicați, echipele de prelevare ale Institutului Clinic Fundeni și Institutului Clinic de Urologie și Transplant Renal Cluj, care au încheiat cu succes intervenția de prelevare atât a ficatului, cât și a rinichilor. Familia pacientei a fost de acord și cu donarea cordului, dar, din păcate, în ciuda eforturilor ANT, nu a fost găsit un receptor compatibil pentru acesta. De asemenea, la Arad a fost prezentă și  echipa de prelevare plămâni de la Spitalul Clinc Sf. Maria București, dar din motive medicale organele nu au putut fi eligibile pentru transplantare. 

Astfel, la Centrul de Transplant Hepatic, sub coordonarea domnului Prof.Dr. Irinel Popescu, echipa de chirurgi, coordonată de doamna Dr. Doina Hrehoreț, alături de efortul deosebit al echipei ATI, a încheiat cu succes încă o intervenție de transplant hepatic, salvând viața unui pacient de 39 de ani aflat în suferință. În același timp, alți doi pacienți (doi bărbați de 40 de ani și, respectiv, de 44 de ani) au primit, după aproape 3 ani de așteptare,  șansa mult visată pentru un transplant renal la Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal Cluj Napoca. Intervențiile de transplant renal fiind realizate cu success de echipele conduse de Dr. Silviu Moga și Dr. Dan Pop.

Agenția Națională de Transplant mulțumește familiei donatoarei și echipelor medicale din spitalele implicate pentru munca și efortul pe care îl depun în lupta pentru viață”, se arată într-un comunicat postat pe pagina de Facebook a ANT. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel