Transpirații nocturne după menopauză, risc mai mare pentru atacuri de cord și AVC

Femeie care se uită în oglindă  FOTO: Pixabay
Femeile care au bufeuri și transpirații nocturne după menopauză au cu 70% riscuri de a dezvolta un atac de cord sau accident vascular cerebral.

Cercetători de la Universitatea din Queensland, Australia, au descoperit că femeile care au bufeuri și transpirații nocturne după menopauză au riscuri cu 70% mai mari să dezvolte atacuri de cord, angină și accidente vasculare cerebrale.

”Această cercetare ajută la identificarea femeilor care prezintă un risc mai mare pentru dezvoltarea de evenimente cardiovasculare și care ar putea avea nevoie de monitorizare atentă în practica clinică”, susțin autorii studiului, potrivit unui comunicat al Universității din Queensland.

Potrivit cercetării, femeile de orice vârstă care se confruntă cu bufeuri și transpirații nocturne, cunoscute și sub numele de simptome vasomotorii (VMS), sunt mai predispuse la evenimente cardiovasculare non-fatale. Iar aceste VMS înainte de menopauză cresc șansa unei femei de a suferi de boli cardiovasculare cu 40%. ”Am descoperit că femeile cu VMS sever au avut mai mult de două ori mai multe șanse să experimenteze un eveniment cardiovascular non-fatal în comparație cu femeile care nu aveau simptome”, adaugă autorii cercetării. La baza acesteia au stat 25 de studii ce au însumat peste 500.000 de femei din întreaga lume. 

Studiul, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

indulcitori artificiali - FOTO: Freepik@italo2
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel