Tânăr în vârstă de 18 ani, în moarte cerebrală, s-a trezit chiar înainte ca medicii să îi recolteze organele!

Lewis Roberts. Foto: stokesentinel.co.uk
Un tânăr de 18 ani din Marea Britanie, care era în moarte cerebrală după ce a fost lovit de o mașină, pe stradă, în urmă cu două săptămâni, a început să clipească chiar înainte ca medicii să înceapă să îi recolteze organele.

Lewis Roberts, tânărul de 18 ani, duce o luptă între viață și moarte după ce o dubiță l-a izbit cu putere într-o intersecție din Leek, într-un accident. Tânărul, care suferise leziuni grave la creier, a fost imediat operat, însă medicii nu i-au mai dat nicio șansă de recuperare. La doar patru zile după accident, specialiștii au anunțat familia că băiatul este efectiv în moarte cerebrală - starea în care o persoană nu mai are funcții ale creierului și și-a pierdut definitiv cunoștința și capacitatea de a respira în mod independent.

Apropiații și-au luat rămas bun de la tânăr și au decis ca organele acestuia să fie donate, pentru a salva alte vieți. 

„Acest lucru i-a cumpărat lui Lewis timp suplimentar înainte ca aparatul său de susținere a vieții să fie oprit. Cu câteva ore înainte de operația (de recoltare de organe, n.r.) lui Lewis, el a început să respire din nou singur. Un miracol pe care orice familie și-ar putea dori după ce i s-a spus că are șanse zero să trăiască. După aceasta, Lewis a continuat să progreseze. El a început să reacționeze la testele de durere, mișcându-și membrele pe cont propriu și, de asemenea, mișcându-și capul dintr-o parte în alta, clipind și mișcându-și și gura. În fiecare zi, acest băiat devine mai puternic”, notează stokesentinel.co.uk.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel