Substanța din canabis care ar putea reduce riscul de cancer la colon

Canabis și CBD
Substanța conținută de canabis ar putea fi eficientă în reducerea riscului de cancer colorectal. S-a stabilit deja legătura între bolile intestinale inflamatorii și cancerul colorectal, precum și efectul puternic antiinflamator al acestei substanțe.

Bolile inflamatorii intestinale (IBD), cum ar fi boala Crohn și colita ulcerativă, sunt cauzate de inflamația neîngrădită a tractului gastro-intestinal. Pacienții cu IBD prezintă un risc mai mare de a dezvolta cancer colorectal. Într-un studiu recent publicat în iScience de autori de la Universitatea din Carolina de Sud, s-a arătat că tratamentul cu Δ9-tetrahidrocannabinol (THC), un canabinoid găsit în planta de canabis, a împiedicat dezvoltarea cancerelor de colon în testele făcute pe șoareci. S-a demonstrat că THC a suprimat inflamația în colon, prevenind apariția cancerelor cauzate de un cancerigen.

Incidența IBD crește la nivel global. Acest lucru sugerează că riscul de cancer care este legat de IBD va crește, de asemenea. De fapt, riscul de cancer de colon și rect crește într-un ritm alarmant în rândul adulților tineri și de vârstă mijlocie din Statele Unite și cauza rămâne necunoscută. Astfel, înțelegerea mecanismelor IBD și dezvoltarea de medicamente eficiente pentru prevenirea IBD și a cancerelor asociate sunt cruciale.
„Faptul că am putut demonstra că tratamentul cu THC previne inflamația în colon și, în același timp, inhibă dezvoltarea cancerului de colon susține noțiunea că inflamația și cancerul de colon sunt strâns legate. Astfel, la pacienții care se riscul de a dezvolta cancer de colon, THC sau alți agenți antiinflamatori poate fi benefic ”, spune Prakash Nagarkatti de la Universitatea din Carolina de Sud (UofSC) Școala de Medicină Columbia.

Cum acționează THC

Prakash și Mitzi Nagarkatti sunt renumiți în întreaga lume pentru munca lor de a studia proprietățile antiinflamatorii ale canabinoizilor. Canabinoizii acționează prin doi receptori cunoscuți sub denumirea de CB1 și CB2. Receptorul CB1 este exprimat în creier unde activarea THC provoacă efecte psihoactive. Al doilea receptor, CB2, este exprimat în principal pe celulele imune, ceea ce înseamnă că activarea receptorilor CB2 nu declanșează psihoactivitate.
„Rezultatele noastre au arătat că THC acționează prin intermediul receptorilor CB2, ceea ce este interesant și sugerează că compușii care activează CB2 și nu provoacă efecte psihoactive pot fi benefice pentru prevenirea IBD și a cancerului de colon”, a spus Mitzi Nagarkatti.

Această nouă lucrare se bazează pe studii de cercetare din laboratoarele Prakash Nagarkatti. și Dr. Mitzi Nagarkatti, de la Universitatea din Carolina de Sud (UofSC) Școala de Medicină Columbia, Departamentul de Patologie, Microbiologie și Imunologie. Nagarkattis a publicat „Activarea receptorului canabinoid 2 previne cancerul de colon asociat colitei prin dezactivarea celulelor mieloide în amonte de producția IL-22”, împreună cu co-autorii William Becker, Haider Alrafas, Kiesha Wilson, Kathryn Miranda, Courtney Culpepper, Ioulia Chatzistamou și Guoshuai Cai, care lucrează și la Universitatea din Carolina de Sud. Prakash și Mitzi Nagarkatti studiază de mai mulți ani efectele produselor botanice, inclusiv canabisul, asupra inflamației.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel