Stres la locul de muncă? Vezi la ce riscuri te expui

Stres. Foto: Pixabay
Stresul la locul de muncă poate crește riscul de accident vascular cerebral. Asta este concluzia oamenilor de știință după ce au analizat rezultatele mai multor studii, care au inclus aproape 200.000 de persoane.

Stresul la locul de muncă - definit ca având un loc de muncă în care aveți puțin control, iar cerințele sunt mari - poate crește ușor riscul unui accident vascular cerebral.

Constatările uui studiu, publicate în Stroke, au apărut după cercetarea mai multor rezultate anterioare și arată o legătură similară între boli de inimă și stresul la locul de muncă, scrie health.harvard.edu.

Mai multe studii analizate

Cercetătorii au studiat rezultate din 14 studii diferite care au inclus mai mult de 190.000 de bărbați și femei din șase țări europene.

Vârsta lor medie a fost de 42 de ani, iar urmărirea a durat puțin peste nouă ani, în medie. Jobul stresant a fost asociat cu un risc cu aproximativ 20% mai mare de accident vascular cerebral ischemic (tipul care apare atunci când un cheag blochează un vas de sânge care alimentează creierul).

Autorii studiului sugerează ca tensiunile, stresul de la locul de muncă poate activa răspunsul de stres al organismului, care provoacă ritmul cardiac mai rapid, creșterea tensiunii arteriale și productia mai mare de substanțe chimice care încurajează formarea de cheaguri de sânge.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel