Sportul și sănătatea inimii. Exercițiile cardio pot desfunda arterele

Exercițiile cardiovasculare sau cardio mențin ritmul cardiac pentru o perioadă de timp. Exercițiul de tip cardio poate debloca arterele, dar poate oferi și alte beneficii pentru sănătate. Cardio include ridicări de greutăți, alergare, ciclism, drumeție, dans și sporturi de echipă.

Bolile cardiace, cunoscute și sub denumirea de boli cardiovasculare sau boli coronariene, înseamnă blocarea sau reducerea dimensiunii arterelor coronare. Ateroscleroza provoacă boli coronariene. Este placa formată din colesterolul rău, calciu, fibrină, proteine și alte toxine care s-au acumulat în artere. Această placă poate întări arterele și restricționează fluxul de sânge la inimă. Arterele înfundate provoacă angină, insuficiență renală, atac de cord sau accident vascular cerebral, notează Livingstrong.

Rolul sportului

Exercițiile fizice reduc riscul de obezitate și diabet; cresc nivelul de colesterol HDL sau colesterolul bun; scad nivelul de trigliceride, care sunt un tip de grăsime din sânge. Nivelurile ridicate de trigliceride pot contribui la arterele înfundate, la fel ca și fumatul. Exercițiile fizice te pot ajuta să renunți sau să reduci cantitatea de fumat.

Prevenție

American Herart Association spune că exercițiile fizice pot preveni apariția bolilor de inimă, „Chiar și o activitate fizică moderat intensă, cum ar fi mersul rapid, este benefică atunci când este efectuată în mod regulat timp de 30 de minute sau mai mult zilnic." Dacă ești adult, Asociația Americană a Inimii sugerează depășirea acestui minim pentru a preveni creșterea în greutate, îmbunătățirea densității osoase și reducerea riscului altor boli. S-a dovedit că 45 de minute de mers pe săptămână scade riscul de boli coronariene.

Cardio

 American Heart Association recomandă 30 de minute de exerciții cardio, cinci zile pe săptămână, la 50% la 85% din ritmul cardiac maxim pentru a îmbunătăți sănătatea inimii. O formulă de 220 minus vârsta dvs. vă va oferi frecvența cardiacă maximă estimată. Înmulțiți frecvența cardiacă maximă cu 50% și 85%. Aceasta este intensitatea la care este indicat să faceți exerciții fizice.

Antrenamentele de forță

Antrenamentul de rezistență încetinește pierderea osoasă cauzată de îmbătrânire și scade riscul de fracturi osoase. Crește formarea osoasă sau osteogeneza la adulții tineri. Mușchiul obținut în urma antrenamentului de rezistență îmbunătățește metabolismul glucozei. American Heart Association sugerează antrenamente de forță de două ori pe săptămână. Intensitatea exercițiilor ar trebui să fie suficient de mare pentru ca mușchii să se obosească după 8 până la 12 repetări

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel