Slăbitul rapid nu este eficient. Alina Epure: Trebuie să înțelegem nevoile corpului. Dacă vreți soluții concrete, porniți de la analizele medicale

slabire rapida foto:freepik@KamranAydinov
EXCLUSIV
Venirea primăverii ne atenționează că mai sunt 3 luni până la vară și mulți oameni pot privi acest moment ca pe o provocare: cât de repede pot slăbi în 3 luni? Însă, din nefericire, acest obicei nu este sănătos și poate avea consecințe negative pentru sănătate.

Ne aflăm în goana după scăderea surplusului de greutate. Odată cu venirea anotimpului călduros, suntem tentați să ne riscăm sănătatea pentru a slăbi rapid și ineficient, doar ca să arătăm mai bine în blugii aceia ”pe care i-am purtat o singură dată, pentru că nu ne mai încap”. Slăbirea bruscă, rapidă, nu este sănătoasă pentru organism, iar repercusiunile s-ar putea resimți la fel de rapid precum slăbitul.

Am discutat cu Alina Epure, Doctor în Medicină, Consultant Nutriționist, Health Coach Practitioner, Membru ESPEN, Membru The Nutrition Society, despre importanța abordării individuale în procesul scăderii în greutate și de menținere a unei stări optime de sănătate. Ea evidențiază faptul că soluțiile rapide pot fi atrăgătoare, dar nu sunt întotdeauna eficiente și durabile.

Vezi și: "Regula celor 3 mese pe zi nu trebuie să fie bătută în cuie". Ligia Pop: Ne-am învățat să mâncăm mult. Cu cât mâncăm mai mult, cu atât ne scurtăm ani din viață

foto: Freepik

”Fiecare dintre noi, o dată cu sosirea primăverii, caută soluții să înflorească, să aibă un tonus mai bun, să șteargă rapid urmele kilogramelor acumulate în lunile anterioare, dar soluțiile rapide nu sunt întotdeauna eficiente pentru starea noastră de sănătate”, ne-a spus Alina Epure, în exclusivitate pentru DC Medical.

Pentru a obține rezultatele dorite, Alina Epure sugerează că este important să înțelegem motivația personală din spatele transformării și să identificăm factorii care ne determină să ne schimbăm obiceiurile. Acest lucru presupune o analiză profundă a propriilor nevoi și obiective de sănătate.

Ea subliniază importanța efectuării unor analize medicale pentru a înțelege mai bine corpul nostru și a identifica posibilele deficiențe sau dezechilibre care ar putea afecta procesul de scădere în greutate. Astfel, ne putem dezvolta un plan personalizat de acțiune care să ne ajute să ne atingem obiectivele pe planul sănătății.

”Strategia scăderii în greutate și menținerea greutății optime se definesc la nivel individual, prin înțelegerea motivației, de ce fac această transformare, ce mă determină să ies din zona mea din comfort, să mă motivez și să acționez spre binele meu. 

Dacă ne gândim la soluții concrete, acestea se definesc pornind de la analizele medicale, pentru că astfel înțelegem ce ni se potrivește, ce nevoi are corpul, din ce pot extrage energie pentru a fi în cea mai bună formă sau ce îmi aduce inflamație, stare de oboseală, discomfort digestiv. Astfel, avem siguranța definirii unui plan personalizat de acțiune”, ne-a mai exlicat Alina Epure.

Vezi și: Mușcătura de căpușă: primul semn și ce trebuie să faci prima dată. Carmen Dorobăț: Nu toate căpușele poartă bacteria Borrelia Burgdorferi. Faceți asta după 21 de zile!

Astfel, înainte de orice plan alimentar pe care ai dori să îl urmezi, cere sfatul medicului. Este important să ne concentrăm pe nevoile și caracteristicile unice ale corpului nostru și să adoptăm strategiile care funcționează cel mai bine pentru noi în mod individual, iar medicul specialist ne poate arăta care sunt acestea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel