Sindromul ochiului uscat. Legătura cu monitorul calculatorului sau telefonul

Toxoplasmoza oculară este o infecție fără remediu
Sindromul ochiului uscat poate să apară ca urmare a unor afecțiuni sau schimbări hormonale. Sunt afectate în special persoanele de peste 40 de ani, dar tot mai adesea și tinerii.

Sindromul de ochi uscat este caracterizat de o tulburare a peliculei lacrimale, o afecțiune foarte frecventă și de obicei benignă. Această anomalie poate determina o varietate de simptome și semne și interferențe cu calitatea vieții, potrivit medicinenet.com.

Pentru a vă ajuta să mențineți un confort al ochilor și o vedere optimă, pelicula lacrimală, subțire, trebuie să acopere ochii.

Ce este sindromul de ochi uscat

Sindromul de ochi uscat sau keratoconjunctivita sicca (KCS) - este o afecțiune comună a peliculei lacrimale care afecteaza un procent semnificativ din populație, în special cei peste 40 de ani. Sindromul de ochi uscat poate afecta orice rasă și este mai frecvent la femei decât la bărbați.

Mulți purtători de lentile de contact au ochi uscați la un moment dat. Ochii uscați apare deseori la pacienții care au suferit o intervenție chirurgicală de refracție, în special LASIK.

Studiile au demonstrat că persoanele cu sindrom de ochi uscați sunt de trei ori mai predispuse să aibă dificultăți la citire, în munca la calculator, la televizor și la condus.

Care sunt cauzele sindromului de ochi uscat

Producția slabă a lacrimilor de către glandele lacrimogene poate fi rezultatul vârstei, modificărilor hormonale sau a diferitelor boli autoimune, cum ar fi sindromul primar Sjögren, artrita reumatoidă sau lupusul eritematos sistemic. Pierderea prin evaporare a stratului de lacrimă apoasă este de obicei rezultatul unui strat lipidic insuficient.

Unele medicamente, cum ar fi antihistaminice, antidepresive, beta-blocante și contraceptive orale, pot scădea producția de lacrimă.

Clipitul mai rar sau atnci când pleoapele nu pot fi închise, ochii se pot usca din cauza evaporării lacrimogene. În timp ce citiți, vizionați televizorul sau efectuați o sarcină care necesită o atenție deosebită cu ochii, o persoană poate să nu clipească la fel de des.

De asemenea, în fața monitorului sau a ecranului de telefon, clipitul este mai rar. Această clipire scăzută permite evaporarea excesivă a lacrimilor. Anumite condiții de sănătate, cum ar fi accidentul vascular cerebral sau paralizia lui Bell, fac dificilă închiderea ochilor. Ca urmare, ochii pot deveni uscați din evaporarea lacrimă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel