Senzația de arsură în piept, semnal de alarmă. Poate fi simptomul unei afecțiuni cardiace grave. Cele 15 minute decisive

arsura in piept - FOTO: Freepik@vadi_fuoco
O senzație de arsură în piept poate fi adesea atribuită arsurilor la stomac, dar uneori, acest simptom aparent banal poate ascunde probleme cardiace serioase.

O senzație de arsură în piept poate fi un semn de arsură la stomac, dar poate indica și o problemă serioasă cu inima ta. Arsura la stomac apare de obicei atunci când acidul refluează din stomac în esofag, de obicei după ce ai consumat anumite tipuri de alimente.

Deși în general nu reprezintă un motiv de alarmă imediată pentru sănătatea ta, acest simptom se suprapune îngrijorător cu alte afecțiuni medicale mai grave, precum angina sau insuficiența cardiacă.

Durerile în piept și senzațiile de arsură pot indica diverse probleme, de la reflux acid cronic până la angină și chiar probleme cardiace iminente.

NHS, în ghidurile sale despre bolile de inimă, avertizează că simptomele unui atac de cord pot fi similare cu cele ale indigestiei. De exemplu, pot include o senzație de greutate în piept, o durere de stomac sau arsuri la stomac. Un atac de cord poate apărea în orice moment, inclusiv în timp ce te odihnești. Dacă durerile de inimă durează mai mult de 15 minute, poate fi începutul unui atac de cord.

Dacă experimentezi frecvent aceste simptome, este crucial să consulți un medic deoarece ai putea suferi de reflux acid cronic, care poate provoca daune serioase stomacului și gâtului, sau chiar de angină, un semn timpuriu al unui potențial atac de cord sau insuficiență cardiacă.

Vezi și: Ce înseamnă dacă ai bilirubina mărită. Afecțiunile pe care le indică

Cele trei semne care indică o afecțiune cardiacă

Senzația de arsură în piept - FOTO: Freepik@moonie00

Mayo Clinic a evidențiat trei semne că senzația de arsură în piept este mai mult decât simpla arsură la stomac:

Presiune, strângere și senzație de apăsare în piept

Chiar dacă această senzație de "strângere" în piept dispare, ar trebui să cauți asistență medicală, deoarece ar putea fi un semn că ai dezvoltat angină, care apare atunci când inima ta nu primește suficient oxigen, sau că ai putea avea în curând un atac de cord. Dacă este angină, poate fi tratată cu diluanți de sânge, medicamente pentru colesterol sau chiar doar prin schimbări ale stilului de viață.

Un gust acru în gură

Unul dintre simptomele mai puțin cunoscute ale arsurilor la stomac este că poate declanșa un anumit gust în gură, care este mai puțin probabil în cazul anginei sau atacurilor de cord. Dacă ești întins și mușchii stomacului tăi se contractă, provocând arsuri la stomac, acidul care urcă poate se amesteca cu saliva din gât.

Acest lucru este adesea trecut cu vederea din cauza senzației bruște de arsură în piept, dar este un mod simplu de a determina că problema este legată de stomac, nu de inimă. Acest amestec apos de acid stomacal este cunoscut sub numele de "apă de gură" și este unul dintre cei mai mari indicatori că ceea ce experimentezi nu are legătură cu inima ta. Cu toate acestea, dacă îl experimentezi frecvent, poate începe să imite simptome similare.

Vezi și: În cât timp se vindecă infecțiile cu HPV. Dr. Ciprian Cristescu: Ajung să facă leziuni pe col și cancer

Dificultăți de respirație

Dacă experimentezi dificultăți de respirație și dureri în piept, sună imediat la 112, deoarece aceasta este o combinație comună de simptome pentru cineva care are o problemă majoră cu inima. Acest lucru se întâmplă deoarece plămânii tăi lucrează suplimentar pentru a furniza oxigen inimii tale care nu primește suficient oxigen.

Aceasta poate fi cauzată de o varietate de probleme cardiace, dar împreună cu durerea în piept, este unul dintre principalele simptome ale unui atac de cord atât la bărbați, cât și la femei. Nu este de obicei asociat cu arsurile la stomac. Dacă ai dificultăți de respirație chiar și în timp ce ești întins, este un semn că ceva este serios în neregulă cu inima ta.

Arsura la stomac, angina și atacul de cord pot părea foarte asemănătoare. Chiar și medicii cu experiență nu pot întotdeauna să facă diferența între aceste afecțiuni doar pe baza istoricului medical și a unui examen fizic. De aceea, dacă ajungi la camera de urgență cu dureri în piept, vei fi supus imediat unor teste pentru a exclude un atac de cord, potrivit Mayo Clinic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

scobitori - FOTO: Freepik @wirestock
EXCLUSIV

Crossuri externe

pixel