Şeful Laboratorului de analize al Spitalului 'Alexandru Obregia', trimis în judecată pentru luare de mită

Elena Postolache, la data faptei medic primar, şef al Laboratorului de analize medicale din cadrul Spitalului de Psihiatrie "prof. dr. Alexandru Obregia", a fost trimisă în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie într-un dosar în care este acuzată de luare de mită.

Potrivit unui comunicat al DNA, transmis marţi AGERPRES, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a Elenei Postolache, la data faptei medic primar, şef al Laboratorului de analize medicale din cadrul Spitalului Clinic de Psihiatrie "prof. dr. Alexandru Obregia", sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită, în formă continuată, notează Agerpres.

Procurorii anticorupţie notează în rechizitoriul transmis instanţei că, în perioada 29 august 2014 - 19 iunie 2015, în contextul derulării unor contracte încheiate între Spitalul Clinic de Psihiatrie "Alexandru Obregia" şi o societate comercială, Elena Postolache, în calitatea menţionată, ar fi primit în trei tranşe, de la reprezentanţii firmei respective, suma totală de 102.200 lei.

"Banii respectivi, ce ar fi reprezentat 3,5% din valoarea fără TVA a facturilor emise de societatea respectivă şi achitate de către Spitalul Clinic de Psihiatrie 'Alexandru Obregia', ar fi fost primiţi de inculpată în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu şi anume întocmirea unor referate de necesitate pentru achiziţia de produse necesare Laboratorului de analize medicale", precizează anchetatorii.

DNA informează că Postolache a consemnat într-un cont bancar suma de 102.200 lei, asupra căreia s-a aplicat sechestrul asigurator în vederea confiscării speciale.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti cu propunerea de a se menţine măsura asigurătorie dispusă în cauză.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel