România, în epoca poluării! Marius Marinoff, soluția momentului la problemele de mediu: colectarea separată

EXCLUSIV
În cadrul dezbaterii “România, în epoca poluării! Soluțiile momentului la problemele de mediu”, Marius Marinoff, reprezentant protejat.ro, platformă online care oferă produse esențiale în lupta împotriva COVID-19, a vorbit despre deșeurile din România și ce înseamnă colectarea separată. 

Ne dorim o lume fără deșeuri, dar, totuși, producem deșeuri ce facem cu ele?

"În momentul de față, aruncăm foarte, foarte mulți bani (fizic) în groapa de gunoi. Am reușit să obținem niște bani în 2019, în jurul a aproximativ 3 miliarde de euro pentru refacerea proiectelor de management integrat al deșeurilor la nivel național. Deocamdată, încă nu am făcut mai nimic. Dar astăzi aș vrea să vorbesc mai mult despre colectarea separată. Este o chestie mișto, drăguță, dar de ce să o facem? Cred că lucrurile la asta se rezumă. Deșeurile din România arată cam așa -  avem cam 55% din ele care pot fi recuperate material, adică să nu fie duse către o valorificare energetică, ci să fie recuperate ca atare, și aici avem aprox. 55% organice, 33% reciclabile. Cam 33% nu avem altă variantă decât să le valorificăm energetic. În sensul acesta, există un acord semnat între Ministerul Energiei și Ministerul Mediului, prin 2019.", a precizat Marius Marinoff, în cadrul dezbaterii “România, în epoca poluării! Soluțiile momentului la problemele de mediu”.

Mai multe detalii despre acest subiect aflați în videoul de mai jos:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție
Sirop de tuse, contaminat. OMS, avertizare globală

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel