Revoluția tutunului, abordare inovatoare la țigările clasice. Mihai Bundoi: Este o dovadă de responsabilitate socială

philip morris international - FOTO: Freepik@kroshka__nastya
EXCLUSIV
Philip Morris International a redefinit standardele în industria tutunului, adoptând o abordare radicală pentru a contracara impactul devastator al fumatului asupra sănătății publice.

Într-o mișcare îndrăzneață și vizionară, Philip Morris International a anunțat o schimbare radicală în strategia sa de producție a tutunului, cu scopul de a elimina treptat țigările tradiționale din portofoliul său. Începând din 2008, compania a investit masiv în cercetare științifică și dezvoltare pentru a crea alternative inovatoare, menite să reducă impactul negativ al fumatului asupra sănătății publice.

Alternative inovatoare pentru fumat

Mihai Bundoi, Head of Scientific & Medical Affairs, Philip Morris România, a explicat în exclusivitate la DC MEDICAL și DC News care au fost raționamentele care au stat la baza acestei decizii. 

"Compania Philip Morris International încă din 2008 a luat o hotărâre extrem de curajoasă și extrem de vizionară de a reduce, în timp, până la a stopa producția de țigarete în forma pe care o știm cu toții. Ideea în sine a plecat de la faptul că lumea medicală a demonstrat, fără echivoc, legătura dintre numeroasele boli și fumat, fumatul în sine reprezentând cel mai redutabil factor de risc asociat bolilor netransmisibile. 

Astfel, a apărut ideea de a decupla administrarea nicotinei de inhalarea fumului. Studiile medicale și studiile clinice au arătat că constituenții fumului care se degajează prin procesul de ardere a unei țigări sunt sursa principală a nenumăratelor boli din sfera oncologiei, cardiovasculară și nu numai. 

Plecând de la premisa că nicotina ca și cofeina sau alcoolul sunt niște substanțe care au însoțit dezvoltarea societății umane, compania s-a gândit ce poate face pentru clienții ei astfel încât să reducă impactul negativ dovedit pe care fumatul îl produce. Pe de altă parte, produsele cu tutun care nu ard sunt destinate exclusiv adulților care nu pot sau nu doresc să se lase de fumat", a explicat Mihai Bundoi, Head of Scientific & Medical Affairs, Philip Morris România, în exclusivitate la DC MEDICAL și DC News. 

Toxine mult mai scăzute

Decizia a fost fundamentată pe dovezi clare furnizate de comunitatea medicală, care a subliniat legătura directă dintre fumat și o serie de boli grave, inclusiv cancerele și afecțiunile cardiovasculare. În loc să continue cu modelele tradiționale de țigări, Philip Morris a adoptat o abordare revoluționară: decuplarea administrării nicotinei de actul inhalării fumului.

"Nu sunt nici mai sigure, nici mai sănătoase. Este total greșit să abordăm în felul acesta, dar sunt niște produse pentru care este susținut științific că produc o emisie de toxine mult scăzute față de țigările clasice. 

Încă din 2008 facem apel la multă știință și inovație",  a mai explicat Mihai Bundoi, Head of Scientific & Medical Affairs, Philip Morris România.

Investiții majore

Philip Morris a investit peste 12,5 miliarde de dolari în cercetare și dezvoltare pentru aceste platforme de produs.

"S-au investit peste 12,5 miliarde de dolari în dezvoltarea acestor platforme de produs, s-a investit foarte mult în dezvoltarea unor departamente de cercetare științifică și medicală, unde lucrează peste 1500 de angajați din peste 30 de specialități, medici, farmaciști, toxicologi, biochimiști. 

Este o dovadă de responsabilitate socială ceea ce privește clienții noștri și piața căreia ne adresăm. Cel mai simplu lucru pentru o companie de tutun este să nu facă nimic, să continue să producă țigări și lucrurile vor merge de la sine, ceea ce nouă, la Philip Morris ni s-a părut o abordare total inacceptabilă pentru secolul XXI și căutăm să oferim produse argumentate științific ca fiind o alegere preferabilă fumatului de țigări clasice",  a mai subliniat Mihai Bundoi, Head of Scientific & Medical Affairs, Philip Morris România, în exclusivitate la DC MEDICAL și DC News.

Vezi mai multe în VIDEO: 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel