Cercetătorii israelieni au dezvoltat...
Laboratorul de Sincopă SANADOR beneficiază de tehnologii medicale de ultimă generație, de expertiza unei echipe medicale multidisciplinare și de un protocol integrat pentru investigarea cauzelor sincopei, un simptom ce poate avea multiple origini: cardiace, neurologice sau metabolice.
Laboratorul este o componentă centrală a Centrului de Sincopă SANADOR, prin intermediul căruia pacienții pot beneficia de toate tipurile de investigații și proceduri necesare pentru diagnosticul și managementul pe termen lung al sincopei și al afecțiunilor ce pot cauza stările de leșin.
Laboratorul de Sincopă SANADOR completează serviciile medicale de care beneficiază pacienții cu afecțiuni cardiovasculare la Spitalul Clinic SANADOR, unde funcționează și singurul Centru de Excelență și Training în Chirurgia Cardiovasculară Minim Invazivă din România acreditat internațional.
Pacienții se pot adresa în urgență către Compartimentul de Primiri Urgențe, cu 26 de linii de gardă (inclusiv de cardiologie, cardiologie intervențională, chirurgie cardiovasculară, USTACC și ATI cardiovascular, dar și de neurologie). Spitalul Clinic SANADOR este singurul din România dotat cu două angiografe Philips Azurion 7, deosebit de performante, pentru proceduri avansate de cardiologie intervențională și electrofiziologie.
Laborator de aritmologie interventionala si electrofiziologie SANADOR
Sincopa, numită popular leșin, reprezintă o pierdere temporară a stării de conștiență cauzată de o reducere bruscă a fluxului de sânge către creier. Aceasta poate avea diverse cauze, de la afecțiuni cardiace, tulburări neurologice sau metabolice, până la factori situaționali.
Este o problemă frecvent întâlnită, dar complexă, și necesită o evaluare atentă pentru a identifica factorii declanșatori și pentru a preveni episoade recurente sau complicații severe. Sincopa este considerată o urgență medicală, pentru care pacientul ar trebui să se adreseze unui serviciu medical de urgență.
Laboratorul de Sincopă SANADOR dispune de echipamente performante pentru realizarea investigațiilor specifice. Evaluarea cardiologică este urmată de teste specifice, care pot include electrocardiograma, testul mesei înclinate (testul tilt), testul Sudoscan, monitorizarea activității electrice a inimii prin Holter ECG, monitorizarea ambulatorie a tensiunii arteriale, monitorizare cardiacă prin loop recorder, testare cardio-pulmonară de efort (CPET).
Testul de efort cardio-pulmonar SANADOR
"Inaugurarea Laboratorului de Sincopă SANADOR reprezintă un pas important pentru medicina privată din România. Pacienții vor beneficia de acces rapid la investigații complexe și la soluții de tratament adaptate nevoilor lor în primul laborator complet de evaluare a sincopei din sistemul medical privat din România, conform standardelor internaționale", a declarat Dr. Anca Dan, medic primar cardiologie, coordonatorul Laboratorului de Sincopă SANADOR.
În funcție de recomandarea medicului, la Centrul de Sincopă SANADOR sunt efectuate și investigații avansate, precum studiile electrofiziologice în Laboratorul de Aritmologie Intervențională, examinări imagistice ale inimii (ecocardiografie, coronarografie, RMN cardiac, angio-CT, SPECT-CT cardiac) și imagistică a creierului (CT și RMN cerebral).
În urma acestor investigații, medicul cu expertiză în sincopă interpretează rezultatele, stabilește diagnosticul și recomandă managementul terapeutic pentru fiecare pacient în parte.
Laborator de cateterism SANADOR
La Centrul de Sincopă SANADOR, pacienții pot beneficia de toate tipurile de intervenții terapeutice: tratamentul urgențelor cardiovasculare preluate de Compartimentul de Primiri Urgențe al Spitalului Clinic SANADOR, implantarea de dispozitive cardiace și tratamentul prin ablație al aritmiilor în Laboratorul de Aritmologie intervențională, tratamentul chirurgical al afecțiunilor cardiovasculare ce pot provoca sincope, dar și de monitorizarea pe termen lung după toate tipurile de intervenții terapeutice recomandate.
Avantajul major este dat de integrarea acestor servicii medicale de înaltă performanță, pentru un parcurs terapeutic firesc și în beneficiul complet al pacienților. Amplasat în inima Bucureștiului, Spitalul Clinic SANADOR oferă pacienților și accesibilitate, programări rapide și condiții excelente de confort în timpul investigațiilor.
Chirurgie cardiovasculară SANADOR
Înființat în anul 2001, SANADOR a cunoscut o continuă dezvoltare organică, în prezent deținând cel mai mare spital clinic multidisciplinar privat din țară, un centru oncologic complex, clinici, laboratoare de analize medicale și puncte de recoltare, radiologie și imagistică medicală de înaltă performanță, situate în București.
Spitalul Clinic SANADOR este singurul spital privat din România care asigură o gamă complexă de servicii medicale, inclusiv chirurgie majoră, cu sprijinul Secției ATI de nivelul I, chirurgie cardiovasculară minim invazivă în primul bloc operator complet digitalizat din România și în Laboratorul de Cateterism, dotat cu două angiografe de înaltă performanță, dar și urgențe medicale și chirurgicale prin Compartimentul de Primiri Urgențe adulți și copii, primul din sistemul medical privat, cu imagistică nonstop, 26 de linii de gardă și flotă proprie de ambulanțe.
Compartimentul de Primiri-Urgențe SANADOR
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Cercetătorii israelieni au dezvoltat...
Oamenii de știință au descoperit că o proteină găsită în hemolimfa...
Tot ce știai despre uleiul de pește...
Mierea de Manuka, considerată un...
Țiuit în urechi, oboseală sau...
Cercetătorii italieni au descoperit o...
Te-ai întrebat vreodată de ce îți e...