Prea puține vitamine, prea mult sodiu. Cât de riscant este pentru femeile însărcinate

Dieta este foarte importantă în timpul sarcinii
Femeile însărcinate nu au suficiente vitamine, în schimb, au un aport prea mare de sodiu sau fier. Datele aparțin unui studiu făcut în Statele Unite.

Un nou studiu sugerează că multe femei însărcinate nu primesc cantități adecvate de vitamine și minerale, chiar și dacă iau suplimente, în timp ce multe dintre ele primesc cantități mi mari de sodiu. Noul studiu apare în editorul recent al JAMA Network Open. Studiul a fost condus de Regan Bailey, profesor asociat în știința nutriției din Purdue University's College of Health and Human Sciences.

Studiul analizează datele privind consumul alimentar al 1.003 de femei însărcinate în SUA, iar cercetătorii au descoperit că multe dintre participante au consumat prea puțin din vitaminele A, C, D, E, K și B6, precum și folatul, colina și mineralele precum fier, potasiu, calciu, magneziu și zinc. „Aproape toate participantele au consumat prea mult sodiu și, în unele cazuri, au consumat prea mult acid folic și fier. Fără suplimente alimentare, 80, până la 95% din femeile gravide nu ar reuși să atingă nivelul recomandat de fier”, a spus Bailey.

Suplimentele nutriționale, necesare femeilor însărcinate

În mod obișnuit, în timpul sarcinii, femeile vor lua suplimente nutriționale, inclusiv vitaminele prenatale. În studiu, aproape 70% dintre femeile gravide au luat un supliment alimentar, în special vitamine prenatale.

„Se pare că suplimentele pot fi necesare pentru cele mai multe femei gravide pentru a satisface recomandarile de nutrienți”, a spus Bailey. Cu toate acestea, concluziile sugerează că unele suplimente nutrițonale, calculate în formule responsabile de produse prenatale ar putea ajuta femeile să atingă aporturile recomandate, fără un risc de exces, mai spune Bailey.

Bailey spune că echilibrul, moderarea și varietatea sunt modalități de a încuraja o dietă sănătoasă pentru toți. Ea încurajează, de asemenea, femeile însărcinate să discute cu medicul  sau un dietetician în ceea ce privește întrebările legate de alimentație sau îngrijorări.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel