Papa Francisc va fi externat în curând. Precizările Vaticanului
13 iul, 15:56

Papa Francisc, care a suferit o operație la colon, va fi externat în următoarea perioadă, precizează Vaticanul.

Papa Francisc urmează în continuare tratamentul prescris şi programul de reabilitare după intervenţia chirurgicală intestinală prin care a trecut în urmă cu zece zile şi va părăsi spitalul cât mai curând posibil, a anunţat Vaticanul marţi. Buletinul medical emis zilnic de Vatican cu privire la starea de sănătate a suveranului pontif în vârstă de 84 de ani, căruia i-a fost îndepărtată o secţiune din colon la data de 4 iulie, precizează de asemenea că pe parcursul şederii sale la spitalul "Gemelli" din Roma, papa s-a întâlnit cu numeroşi pacienţi, însă s-a simţit deosebit de apropiat de "cei aflaţi la pat şi care nu se poate întoarce acasă".

Nu au fost oferite detalii cu privire la starea de sănătate a Papei Francisc. Vaticanul a anunţat luni că papa Francisc va rămâne internat alte câteva zile "în vederea optimizării tratamentului său medicamentos şi a terapiei de recuperare medicală". Duminică, suveranul pontif a apărut pentru prima dată în public după operaţie, stând la balconul rezervei sale de la etajul zece timp de aproximativ zece minute, pentru a rosti tradiţionala rugăciune "Angelus" în faţa a sute de credincioşi.

Papa Francisc nu are alte angajamente pentru restul acestei luni, cu excepţia binecuvântării săptămânale duminicale. Următoarea călătorie papală anunţată de Vatican va fi în Slovacia şi capitala Ungariei, Budapesta, la jumătatea lunii septembrie. Episcopii scoţieni au anunţat luni că papa va participa la Conferinţa Naţiunilor Unite privind schimbările climatice (COP26) de la Glasgow, programată în noiembrie, în cazul în care starea de sănătate îi va permite, potrivti Agerpres.

Ştiri Recomandate

Tămâia, 6 beneficii NEȘTIUTE pentru sănătate
5 moduri de a scăpa de energia negativă din casa ta
Prof.dr. Gabriel Onișccu. Foto: organdonationscotland.org
EXCLUSIV
4 remedii naturale pentru buzele crăpate și uscate
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri