Papa Francisc, bolnav. Care este starea Suveranului Pontif: Sunt încă în viață

papa francisc - FOTO: Captură YouTube@Rome Reports in English
Papa Francisc a ajuns la spital. Suveranul Pontif nu a putut oficieze slujba de miercuri din cauza problemelor de sănătate.

Papa Francisc a ajuns la spital, miercuri. Acesta nu s-a recuperat încă din cauza gripei. Biroul de presă al Vaticanului a declarat că Papa Francisc, în vârstă de 87 de ani, a fost dus la spitalul Gemelli din Roma pentru "teste diagnostice" înainte de a se întoarce la Vatican. 

Reprezentanții de la Vatican spuneau, luni, că Papa Francisc suferă de gripă. 

"Încă mai am simptome de gripă", a spus Papa Francisc, care și-a amânat din activăți, potrivit The Guardian.

Monseniorul Filippo Ciampanelli, unul dintre ajutorii săi, a citit cateheza în timpul audienței, așa cum a făcut și în cazurile anterioare când Papa Francisc nu s-a simțit bine.

Papa Francisc, probleme de sănătate

Papa Francisc a avut mai multe probleme de sănătate în ultimii ani. Anul trecut a fost internat cu bronșită acută. Inițial, Vaticanul a anunțat că Suveranul Pontif a fost internat pentru analize uzuale, dar mai târziu Papa Francisc a dezvăluit că a simțit dureri în piept și a fost dus de urgență la spital, unde i s-a diagnosticat bronșită.

"Sunt încă în viață", a spus, la acel moment, Papa Francisc.

În vara anului trecut, Papa Francisc a mai fost supus unor analize medicale. 

Papa Francisc este adesea văzut în scaun cu rotile sau baston din cauza problemelor pe care i le cauzează durerea de nerv sciatic. În luna noiembrie a anului trecut, în timpul unei audiențe cu rabinii europeni Suveranul Pontif a spus că nu se simte bine, iar biroul de presă al Vaticanului a menționat că Papa este "puțin răcit". 

În 2021, Papa Francisc a suferit și o operație la colon. Încă de la vârsta de 20 de ani, Papa Francisc a rămas fără o bucată de plămân. 

Suveranul Pontif a menționat de mai multe ori că ia în calcul demisia dacă problemele de sănătate i se vor agrava. În decembrie, el a dezvăluit că a ales locul său de înmormântare - Biserica Santa Maria Maggiore din cartierul Esquilino din Roma. Acest loc reprezintă o ruptură a tradiției îndelungate a papilor care sunt înmormântați în grotele de sub Bazilica Sfântului Petru din Vatican.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel