Otrava din produsele pentru bebeluși. Ce au găsit cercetătorii americani

Bebeluș
Multe alimente făcute pentru bebeluși conțin cel puțin un metal greu toxic care poate dăuna dezvoltării creierului, susține un studiu din SUA.

Bebeluși, produsele. O cercetare care a testat 13 tipuri diferite de alimente pentru bebeluși - inclusiv pufuleți, formula pentru sugari, biscuiți pentru dinți, sucuri, cereale și piureuri – a demonstrat că aceste produse, cumpărate din marile magazine americane, conțin metale grele. Studiul a fost realizat de organizația nonprofit Healthy Babies Bright Futures, care a testat 168 de produse de la 61 de mărci pentru arsen, plumb, cadmiu și mercur.

Concluzia? 95% din alimentele pentru copii testate conțineau unul sau mai multe metale toxice. Aproximativ 25% le conțineau toate cele patru. Doar nouă dintre eșantioanele testate nu au detectat metale toxice.

Cercetarea arată că FDA nu a reușit să stabilească limite de siguranță sau chiar linii directoare de sănătate pentru 88% din alimentele testate în studiu. Autorii studiul au arătat FDA concluziile descoperite și le-au cerut producătorilor de alimente pentru bebeluși să ia măsuri, potrivit webmd.

Bebeluși, produsele. Problema orezului

Echipa care a realizat studiul a fost compusă din oameni de știință, pediatri și alți experți. Aceștia subliniază că chiar și urmele de metale grele găsite în alimentația pentru bebeluși pot „modifica creierul în curs de dezvoltare și erodează IQ-ul unui copil".

O problemă o constituie orezul, subliniază Charlotte Brody, directorul Healthy Babies Bright Futures. Ea afirmă că aproape toate alimentele pentru copii făcute cu orez au fost pozitive pentru toxine. Brody mai spune lucrurile nu se rezolvă cumpărând produse ecologice sau mai scumpe. Aceasta le recomandă părinților să îndepărteze orezul din alimentația bebelușilor, în toate formele sale, și să caute gustări care conțin diferite tipuri de cereale, cum ar fi fulgii de ovăz. În loc de biscuiți de orez pentru dinți, ea îi sfătuiește pe părinți să le dea pruncilor fructe congelate precum banane sau căpșuni pentru a calma gingiile dureroase. Iar când fac orez acasă, să opteze pentru cel alb, basmati. Orezul alb conține mai puțin arsenic decât orezul brun, deși cel brun este mai hrănitor.

Un alt studiu, publicat în Consumer Reports, sugerează că orezul din California, India și Pakistan tinde să aibă cele mai scăzute niveluri de metale grele.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Sirop de tuse, contaminat. OMS, avertizare globală
alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel