Obiceiuri care duc la apariția acneei. Cum scăpăm de ele

Acnee
Obiceiuri care duc la apariția acneei pot fi chiar acele lucruri simple pe care le facem zilnic. Fără să ne dăm sama, acestea pot contribui la apariția problemelor tenului.

Uneori, în ciuda faptului că acneea este tratată cu strictețe, rezultatele întârzie să apară. De vină ar putea fi câteva obiceiuri privind îngrijirea zilnică a pielii, iar dermatologii au câteva sfaturi care pot fi găsite AICI.

Una din cauzele frecente este schimbarea tratamentelor pentru acnee prea des. Acest lucru poate duce la iritarea tenului și apariția unor erupții. Acordați timp tratamentului pentru acnee, să acționeze. E nevoie de șase, până la opt săptămâni de tratament, pentru a se vedea îmbunătățiri, dar dacă nu se schimbă nimic în acest timp, atunci puteți încerca un alt produs. O curățare completă durează în general cam trei-patru luni.

O altă cauză frecventă este aplicarea tratamentului pentru acnee doar pe pete. E firesc să aplicați acolo unde este o problemă, dar asta nu împiedică apariția erupției în continuare. Pentru prevenirea apariției unor noi pete, întindeți un strat subțire din tratamentul luat pe toată suprafața pielii afectată de acnee. De exemplu, dacă erupția este pe frunte, aplicați pe toată fruntea.

Uneori chiar produsele folosite pentru îngrijirea tenului sau a părului sunt cele care provoacă acneea. De asemenea, unele produse de machiaj conțin uleiuri sau alte ingrediente care cauzează acnee. De aceea e bine să folosiți doar produsele de machiaj, creme de protecție solară, de îngrijirea pielii sau a părului, care au pe etichetă înscris „non-comedogenic” sau „won’t clog pores” (nu închide porii). Aceste produse, în general nu cauzează apariția acneei.

Multe persoane împrumută produsele de machiaj, pensula sau aplicatorul. Chiar dacă folosiți produse din categoria celor care nu produc acnee, împrumutânu-le și altora puteți ajunge la apariția petelor. Acneea nu este contagioasă, dar când folosesc mai multe persoane aplicatorul sau machiajul, bacteriile care cauzează acneea, grăsimea sau celulele moarte de pe suprafața tenului pot ajunge în trusa de machiaj și de acolo pe fața dumneavoastră, unde vor închide porii, ducând la apariția petelor. Mai bine vă asigurați că sunteți singura persoană care folosește trusa de machiaj, pensula sau aplicatorul.

Nedemachierea sau spălatul prea des pe față nu sunt de ajutor

Somnul fără demachiere este o altă cauză care duce deseori la apariția acneei. Chiar și produsele din categoria celor care nu produc acneea, dacă nu sunt îndepărtate înainte de culcare pot duce la roșeață sau erupție pe piele. De aceea este bine ca machiajul să fie îndepărtat seara, înainte de culcare. Fără excepție. Dacă sunteți prea obosită să vă spălați pe față, folosiți un șervețel demachiant. Doar să vă asigurați că este din categoria celor care nu închid porii.

Nici spălatul pe față prea des nu ajută. Cel mult de dou ori pe zi este suficient, o dată dimineața și o dată seara, la culcare. Tenul gras este, în general, predispus a acnee, de aceea există tentația de a folosi soluții astringente și tratamente antiacneice, până când tenul se usucă. Tenul uscat devine sensibil și se irită ușor. De câte ori se irită, crește riscul de a face acnee. De aceea este recomandat să se folosească mai degrabă tratamente pentru asta. Dacă tenul se usucă prea tare, puteți folosi o cremă hidratantă, creată special pentru tenul predispus a acnee. Puteți aplica de două ori pe zi crema hidratantă, după spălarea tenului. De asemenea, evitați să folosiți soluții astringente precum alcool, sau orice produse care usucă tenul.

Și folsirea scrub-ului poate avea efecte nedorite. Încercând să scăpați de acnee, s-ar puta să fiți tentat să folosiți scrub pentru curățarea tenului. Dar acesta poate irita tenul și să cauzeze acneea. Mai bine spălați fața blând. Puteți folosi un produs de curățare a tenului care nu închide porii. Aplicați produsul cu blândețe pe ten, cu mișcări crculare, apoi clătiți cu apă călduță. Puteți șterge apoi fața cu un prosop curat.

Acneea poate fi ținută sub control, urmând câteva reguli simple de igienă și tratamente care se pot cumpăra fără prescripție medicală. Dar dacă aceasta continuă să afecteze tenul, e momentul să vă adresați dermatologului. Unele persoane au nvoie de tratament de specialitate pentru acnee. Cu ajutorul potrivit, practic, orice ten se poate curăța de acnee.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel