Număr record de candidați la București, înscriși pentru Comisia de Disciplină a CMMB. 68 de candidați pentru 9 locuri

cmmb - FOTO: Freepik@Iaros
Număr record de candidați la București înscriși pentru Comisia de Disciplină a CMMB. Sunt 68 de candidați pentru 9 locuri.

În perioada septembrie-octombrie 2023 vor avea loc alegerile pentru comisiile de disciplină de la nivel teritorial și, respectiv, pentru Comisia Superioară de Disciplină a Colegiului Medicilor din România.

”Prof. Univ. Dr. Cătălina Poiană, președinte Colegiul Medicilor din Municipiul Bucuresti și-a exercitat votul pentru alegerea membrilor Comisiei de Disciplină a CMMB.

Președintele CMMB a declarat că și-a exercitat votul online și a votat cu gândul la profesionalism, corectitudine și imparțialitate”, transmite Colegiul Medicilor din municipiul București.

Număr record de candidați

Număr record de candidați la București înscriși pentru Comisia de Disciplină a CMMB! Potrivit Colegiului Național al municipiului București sunt 68 de candidați pentru 9 locuri.

”Vă informăm faptul că, alegerile pentru calitatea de membru in Comisia de Disciplină a C.M.M.B. se vor desfășura după cum urmează:

- Turul I – 21 septembrie 2023;

- Turul II – 05 octombrie 2023;

- Turul II se va desfășura dacă în primul tur nu se întrunește condiția de participare de 2/3 din numărul membrilor C.M.M.B. cu drept de vot.

Alegerile se vor desfășura în format hibrid in zilele mai sus mentionate, în intervalul orar 10 - 20”, mai informează CMMB.

În perioada septembrie-octombrie 2023 vor avea loc alegerile pentru comisiile de disciplină de la nivel teritorial și, respectiv, pentru Comisia Superioară de Disciplină a Colegiului Medicilor din România.

În temeiul art. 453 și 454 din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, republicată, cu modificările și completările ulterioare, membrii comisiilor de disciplină se aleg din rândul medicilor primari cu o vechime în profesie de peste 7 ani şi care nu au avut abateri disciplinare în ultimii 5 ani, prin vot secret și pe baza candidaturilor depuse.

Membrii comisiilor de disciplină de la nivelul colegiului teritorial sunt aleşi de adunarea generală a colegiului, iar membrii Comisiei superioare de disciplină vor fi aleşi de Adunarea generală naţională.

În temeiul art. 112 din Statutul Colegiului Medicilor din România, Consiliul Național al Colegiului Medicilor din România a adoptat Regulamentul electoral privind alegerea membrilor comisiilor de disciplină și a membrilor Comisiei Superioare de Disciplină, care prevede posibilitatea de a vota fizic (la secția de votare) sau prin mijloace de comunicare la distanță (vot electronic).

Acest demers demonstrează angajamentul CMR pentru respectarea drepturilor membrilor săi de a alege și de a fi aleși, prin vot personal, direct, secret și liber exprimat, intenția de încurajare a participării tuturor membrilor la acest proces electoral democratic și determinarea de a investi în proiecte care valorizează progresele tehnologice ale prezentului în sprijinul consolidării și dezvoltării acestei organizații cu rol major în sistemul de sănătate și în societatea din România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel