Nor TOXIC cu sulf, plumb si metale grele din Ucraina, aproape de România. Țincu, avertisment: Vor dezvolta CRIZE de astm bronșic și infecții

Nor Toxic din Ucraina, aproape de România - Foto: Pexels / Freepick / Agerpres
Un nor toxic venit din Ucraina, va ajunge în România. Ce spune medicul Radu Țincu despre riscul la care suntem supuși.

De mai bine de trei săptămâni Ucraina este bombardată și dur atacată, lucru care a dus, inevitabil, la formarea unui nor toxic format din sulf, plumb şi alte metale grele, trei elemente extrem de periculoase pentru sănătatea noastră.

Norul toxic a ajuns deja în Polonia, Republica Moldova şi alte ţări din Europa și, conform prognozelor, sâmbătă ar urma să ajungă și în ţara noastră.

Medicul Radu Ţincu a vorbit despre cum ne poate afecta acest nor toxic starea de sănătate și dacă ar trebui să ne fie teamă. 

Uleiul de palmier, OTRAVA nevăzută pe care o mâncăm zilnic. Alimentele care îl conțin: Poți face cancer într-un timp foarte scurt

Acesta a spus că incendiile extrem de puternice determinate de explozibil au dus la eliberarea unor cantități mari de substanțe iritante pentru arborele traheobronşic.

"Depinde foarte mult de toată activitatea meteorologică, pentru că în mod imprevizibil se pot schimba curenții de aer însă știm că întotdeauna în urma arderilor, a incendiilor de vegetație sau a tuturor structurilor de materiale plastice care au ars în urmă acestor bombardamente se eliberează o serie de substanțe toxice cum ar fi metalele grele.

Problema este că aceste metale grele, dincolo de efectele imediate pentru cei din zona respectivă, ele devin poluanți permanenți în mediu. Ele nu se elimină imediat și vor contribui în continuare la gradul de expunere toxică a populației", a declarat Radu Țincu, în direct la Antena 3.

Cauzele infertilității. Dr. Lemnete, despre VINA bărbatului sau a femeii: Bolile "își fac de cap". Nu vor să fie analizați!

Medicul, avertisment. Ce boli putem dezvolta

 

"Cei care locuiesc în imediata apropiere a acestor zone vor putea dezvolta diferite evenimente acute pulmonare cum ar fi crize de astm bronșic la cei care au o patologie pulmonară preexistentă. De asemenea, s-a dovedit că o creștere a poluanților atmosferici crește și riscul de infecții virale sau bacteriene la populația expusă la aceste substanțe.

Să nu uităm că în aceste zone și cantitatea de monoxid de carbon a crescut, pentru că arderile au dus la creșterea eliminării de monoxid de carbon care favorizează o oxigenare defectuoasă a persoanelor care respiră o astfel de atmosferă", a mai spus el.

Cum faci ca alimentele să NU EXPIRE niciodată. Detaliul cheie de pe etichetă. Medic: NU au cum să mucegăiască

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel