Neurologie, cercetare: specialiști de pe patru continente la Poiana Brașov

Creier
Peste 200 de cercetători de top de pe patru continente se află zilele acestea la Poiana Braşov, la cea mai amplă manifestare știinţifică educaţională din domeniu.

Neurologie, cercetare. Profesori universitari, medici primari, specialişti și rezidenţi din 19 ţări de pe patru continente se află la Poiana Brașov la trei evenimente: 9th European Teaching Course on Neurorehabilitation ( 6-7 iulie), 14th International Summer School of Neurology (8-10 iulie) şi 3th EAN Task Force on Rare Neurologic Diseases Teaching Course (11-12 iulie), informează Agerpres.

Manifestările se desfășoară sub egida Fundaţiei Societăţii pentru Studiul Neuroprotecţiei şi Neuroplasticităţii (SSNN) în parteneriat cu Societatea de Neurologie din România (SNR), Institutul RoNeuro, Centru de Cercetare şi Diagnostic din Cluj-Napoca şi Academia de Ştiinţe Medicale din România, precum şi un consorţiu internaţional de universităţi, sub egida Federaţiei Europene a Societăţilor de Neuroreabilitare (EFNR) şi a Federaţiei Mondiale de Neuroreabilitare (WFNR).

Potrivit sursei citate, coordonatorii evenimentului sunt profesorul doctor Natan Bornstein, vicepreşedinte al The World Stroke Organization (WSO), prof. dr. Dafin Mureşanu, Universitatea de Medicină şi Farmacie "Iuliu Haţieganu" din Cluj-Napoca, preşedinte al SSNN şi al EFNR şi membru corespondent al Academiei Române şi prof. dr. Ovidiu Bajenaru - Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti, de asemenea, membru corespondent al Academiei Române.

Neurologie, cercetare: temele din dezbateri

În discuțiile și dezbaterile de la Poiana Brașov, speakeri vor fi specialiști de renume de la marile centre universitare din SUA, Rusia, Germania, Italia, Israel, Marea Britanie, Suedia, Austria, Slovenia, Elveţia, Ungaria, Hong Kong, Coreea de Sud, Egipt, Vietnam, Ucraina, Uzbekistan, Republica Moldova şi România.

"Am putea considera această manifestare ca fiind un adevărat maraton al cercetării ştiinţifice medicale neurologice, atât prin numărul mare de participanţi, cel al domeniilor neurologice abordate, dar mai ales prin valoarea lucrărilor ştiinţifice ce vor fi prezentate de către autorii lor, cercetători din mari centre universitare de pe patru continente ale lumii", a declarat prof. dr. Dafin Mureşanu preşedintele Societăţii pentru Studiul Neuroprotecţiei şi Neuroplasticităţii (SSNN) şi al Federaţiei Europene a Societăţilor de Neuroreabilitare (EFNRS), conform comunicatului citat.

Se va pune accentul pe programele, competenţele medicale şi strategiile de dezvoltare din sfera neurorecuperării şi al rolului fundamental în eficientizarea tratamentelor şi metodelor de recuperare a pacienţilor cu afecţiuni neurologice. Alte teme de discuție vor fi noutăţile aduse în tratarea Accidentului Vascular Cerebral, a Traumatismelor Cranio-Cerebrale sau a bolilor Alzheimer sau Parkinson.

Neurologie, cercetare: cifre

Bolile neurologice afectează, în prezent, aproximativ 6,3 milioane de persoane în toată lumea - dintre care 1,5 milioane de europeni, iar români - 70.000 de bolnavi. Potrivit ultimelor date, România se află printre primele trei ţări europene în ceea ce priveşte incidenţa crescută a bolilor cerebrovasculare, precum şi mortalitatea de cauză cerebrovasculară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel