Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Narcisismul, cum se schimbă în timp
10 dec 2019 / 21:13
Narcisismul este o trăsătură care se schimbă odată cu înaintarea în vârstă, susține un studiu îndelungat.
Persoanele narcisiste au nevoie constat de aprecieri

Narcisismul, timp. În cel mai lung studiu despre narcisism până în prezent, cercetători de la Universitatea de Stat din Michigan, SUA, au dezvăluit modul în care această trăsătură de caracter se schimbă în timp.

„În cultura noastră există o povestire conform căreia generațiile sunt din ce în ce mai narcisiste, dar nimeni nu l-a privit vreodată de-a lungul generațiilor sau cum variază cu vârsta în același timp", susține William Chopik, profesor asociat de psihologie la MSU și autorul principal al studiului, potrivit news-medical.net.

În cadrul cercetării au fost evaluate aproape 750 de persoane pentru a vedea cum s-a schimbat narcisismul de la 13 la 70 de ani. Rezultatele: calitățile asociate narcisismului – a fi plin de tine, sensibilitate la critici și impunerea opinia despre ceilalți – intră în declin în timp și cu vârsta. Unele trăsături de caracter - cum ar fi să ai aspirații mari pentru tine - cresc odată cu vârsta.

„Cu cât veți îmbătrâni, cu atât vă gândiți mai mult la lumea pe care o puteți lăsa în urmă. Cel mai mare impuls pentru declinul narcisismului a fost începerea primului job", adaugă William Chopik. Acesta a observat că, în ciuda credinței populare, schimbările nivelurilor narcisismului au loc de-a lungul vieții și schimbările nu se opresc la o anumită vârstă sau etapă a vieții.


Ştiri Recomandate

Spitalul de Urgență Floreasca. Foto: DC Medical
EXCLUSIV
Imunitate la cancer: descoperirea unor celule imune arată că e posibil
SUA, a doua persoană infectată cu coronavirusul din China
OMS, recomandări pentru evitarea contaminării cu virusuri
Asociația Elevilor din București și Ilfov solicită fonduri pentru produse de igienă
Epidemia din China, impact economic asupra turismului
Comentarii