Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Narcisismul, cum se schimbă în timp
10 dec 2019 / 21:13
Narcisismul este o trăsătură care se schimbă odată cu înaintarea în vârstă, susține un studiu îndelungat.
Persoanele narcisiste au nevoie constat de aprecieri

Narcisismul, timp. În cel mai lung studiu despre narcisism până în prezent, cercetători de la Universitatea de Stat din Michigan, SUA, au dezvăluit modul în care această trăsătură de caracter se schimbă în timp.

„În cultura noastră există o povestire conform căreia generațiile sunt din ce în ce mai narcisiste, dar nimeni nu l-a privit vreodată de-a lungul generațiilor sau cum variază cu vârsta în același timp", susține William Chopik, profesor asociat de psihologie la MSU și autorul principal al studiului, potrivit news-medical.net.

În cadrul cercetării au fost evaluate aproape 750 de persoane pentru a vedea cum s-a schimbat narcisismul de la 13 la 70 de ani. Rezultatele: calitățile asociate narcisismului – a fi plin de tine, sensibilitate la critici și impunerea opinia despre ceilalți – intră în declin în timp și cu vârsta. Unele trăsături de caracter - cum ar fi să ai aspirații mari pentru tine - cresc odată cu vârsta.

„Cu cât veți îmbătrâni, cu atât vă gândiți mai mult la lumea pe care o puteți lăsa în urmă. Cel mai mare impuls pentru declinul narcisismului a fost începerea primului job", adaugă William Chopik. Acesta a observat că, în ciuda credinței populare, schimbările nivelurilor narcisismului au loc de-a lungul vieții și schimbările nu se opresc la o anumită vârstă sau etapă a vieții.


Ştiri Recomandate

Pietre la rinichi. Cât de eficiente sunt ceaiurile
Dr Renica Diaconescu. Foto: DC Medical
EXCLUSIV
Coronavirus. Bilanțul zilei: 1.215 noi cazuri
Al doilea caz de COVID la Ministerul Sănătății
Deranjat la stomac? Uite ce alimente te ajută
Ceaiul de ghimbir. Ce boli ține la distanță
Lipsa de somn. Cum te îngrașă nopțile pierdute
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri