"N-am vorbit cu ai mei două săptămâni, aveam nervi pe ei". Tânără, despre mersul la terapie: A fost incomod să aflu cât bagaj emoțional aveam de la părinți

Terapie - Foto: Freepik
EXCLUSIV
O tânără ne-a vorbit despre efectele pe care le-a simțit în urma terapiei.

Tot mai mulți tineri aleg să meargă la psiholog, la terapie, pentru a-și îmbunătăți sănătatea mintală și a-și gestiona mai bine emoțiile. 

Această decizie reflectă o conștientizare crescută a importanței bunăstării psihologice și dorința de a găsi soluții constructive la provocările vieții.

Terapia le oferă tinerilor un spațiu sigur pentru a-și exprima gândurile și sentimentele, contribuind la dezvoltare personală și la creșterea rezilienței.

Acest articol ce face parte din campania DC Medical de educare și informare "Sănătatea mintală: lupta noilor generații cu depresia și anxietatea, dar și cu prejudecățile lumii".

Un alt interviu a relevat un moment de disperare și pierdere a controlului asupra gândurilor și stărilor, determinând decizia de a merge la psiholog. A trebuit să se confrunte cu atacuri de panică și o pierdere bruscă a controlului mintal și emoțional.

Nu a fost ceva ce am vrut inițial. M-am trezit într-o zi cu un atac de panică, ceva ce nu mai pățisem. După asta, nu mai știu ce s-a întâmplat. Nu îmi mai puteam controla gândurile și stările și, într-un final, am ales să merg la psiholog. Ai mei m-au încurajat să merg, prietenii m-au susținut, dar nu erau prea multe persoane care știau.

La inceput, am avut o oarecare reținere să recunosc că merg la psiholog, dar nu mă gândeam neapărat că o să am eticheta de nebun. Dar mă enerva faptul că nu mai eram eu în control. Acum nu mai am o problemă să recunosc când am nevoie de ajutor (de terapie). Și cred că toată lumea are nevoie de terapie, nu înțeleg de unde eticheta asta că ești nebun

A fost incomod la început, când aflam cât bagaj emoțional aveam de la părinți, dar a meritat. După primele ședințe eu n-am vorbit cu ai mei două săptămâni, că aveam nervi pe ei”, a povestit, într-un alt interviu, o tânără ce a decis să meargă la psiholog.

Parte din campanie fac și articole precum:

Diferența simplă dintre anxietate si depresie. Cum recunoști cele două afecțiuni

Primele semne că ești obosit psihic. Ecaterina Bănică: Toate îți arată că ai o serie de valori greșite. Ai nevoie sa le schimbi

Tranziția spre maturitate și independență pentru tineri. Ecaterina Bănică, despre presiunea de a reuși: Este nevoie să te cunoști pe tine, să știi cine ești

Cum poți să ajuți pe cineva cu probleme de sănătate mintală. Ecaterina Bănică: Renunțați la prejudecata că sunt nebun dacă merg la un psihoterapeut sau psihiatru!

Mituri și concepții greșite despre terapie. Ecaterina Bănică: Trăim într-o societate care are încă o mentalitate mecanicistă asupra omului

Semne și simptome ale unei stări mentale delicate. Când să mergem la psiholog. Ecaterina Bănică: Putem identifica setarea greșită a minții

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel