Microbiomul intestinal, rol important în metabolismul glucozei

Microbiomul intestinal
Microbiomul intestinal are un rol important la prediabeticii care fac exerciții fizice pentru a reduce riscul diabetului.

Microbiomul intestinal poate fi un factor determinant pentru eficacitatea exercițiului fizic la prediabetici, după cum a descoperit o echipă de cercetători afiliați cu mai multe instituții din China. În lucrarea lor publicată în revista Cell Metabolism, grupul descrie studiul asupra voluntarilor prediabetici și a exercițiilor fizice și ceea ce au găsit.

În comunitatea medicală, diabetul de tip 2 este considerat a fi prevenabil la majoritatea oamenilor - tot ce este nevoie este o schimbare a dietei și o creștere a exercițiilor fizice. Dar lucrurile s-ar putea să nu fie la fel de simple ca și cum au descoperit cercetătorii cu acest nou efort: au descoperit că exercițiile fizice nu duc întotdeauna la reducerea metabolismului glucozei. conform MedicalXpress.

Metabolismul glucozei 

În studiul efectuat de echipă, ei au cerut ca 29 de voluntari prediabetici de sex masculin să fie supuși metabolismului glucozei și testării microbului intestinal. Apoi, grupul a fost împărțit în două: la 20 de voluntari li s-a solicitat un regim de exerciții fizice timp de trei luni, în timp ce celorlalți 19 li s-a solicitat să-și mențină obiceiurile alimentare obișnuite și să facă efort fizic. La sfârșitul perioadei de trei luni, toți voluntarii au fost supuși din nou testelor metabolice ale glicemiei și intestinului.

Cercetătorii raportează că doar 70% dintre voluntarii care au efectuat schema de exerciții fizice au văzut îmbunătățiri ale metabolismului glucozei și modificări ale sensibilității la insulină. Niciunul dintre cei din grupul sedentar nu a înregistrat îmbunătățiri. De asemenea, cercetatorii au raportat ca au descoperit diferențe în microbiomul intestinal între cei care au urmat schema de exerciții - cei care au avut reduceri în metabolismul glucozei au generat, de asemenea, acizi grași cu lanț scurt. De asemenea, făceau o treabă mai bună, descompunând aminoacizii cu lanț ramificat.

Microbiomul intestinal, transplant de fecale 

Cercetătorii au transplantat, de asemenea, probe fecale de la voluntari la șoareci de testare obezi. Ei au descoperit că acei șoareci care au primit astfel de probe de la voluntarii care au văzut îmbunătățiri în metabolismul glucozei au dezvoltat o rezistență mai bună la insulină - niciunul dintre ceilalți șoareci nu a văzut îmbunătățiri.

Cercetătorii sugerează că experimentul lor dă dovadă că microbiomul intestinal joacă un rol în metabolismul glucozei și gradul de sensibilitate la insulină. Aceasta, sugerează în continuare, indică faptul că transplanturile fecale pot fi o opțiune viabilă pentru persoanele care nu obțin beneficii ale metabolismului glucozei din exerciții fizice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel