Medicina personalizată, tratamentul viitorului pentru sindromul metabolic și gută?

Persoanele care au gută trebuie să aibă grijă ce mănâncă FOTO: pexels.com
Medicina personalizată ar îmbunătăți semnele sindromului metabolic, ale gutei și ale bolii renale legate de gută.

Medicină personalizată. Noile cercetări sugerează că un regim individualizat de terapie probiotică ar îmbunătăți simptomele gutei, bolii renale legate de gută și alte semne ale sindromului metabolic. Guta este o formă de artrită cauzată de o acumulare de cristale de acid uric în jurul articulațiilor. Corpul produce acid uric, deoarece descompun purinele - un compus găsit în multe alimente. Nivelurile de acid uric în sânge (hiperuricemie) cu gută și acumulări întărite de cristale (tophi) se pot forma, de asemenea, sub piele în jurul articulațiilor afectate.

Studiile au legat guta cu inflamația cronică și obezitatea, două afecțiuni care contribuie la sindromul metabolic. Sindromul metabolic este un grup de factori care cresc riscul de diabet, boli de inimă și accident vascular cerebral.

”Guta este o boală periculoasă și subdiagnosticată. Cu toate acestea, definiția sindromului metabolic nu include gută, (deși este) o tulburare metabolică severă și comună care duce la insuficiență renală”, a declarat Rostyslav Bubnov, doctorand la Institutul Zabolotny de Microbiologie și Virologie, Academia Națională de Științe din Ucraina, și primul autor al studiului, potrivit unui comunicat al Societății Americane de Fiziologie.

Echipa de cercetare a studiat efectele terapiei probiotice asupra adulților cu obezitate, gută și boală renală legată de gută. Probioticele sunt bacterii vii și drojdii care reumple bacteriile „bune" din tractul digestiv. Iar iaurtul, alimentele fermentate și anumite suplimente alimentare conțin probiotice. Cercetările anterioare sugerează că probioticele scad inflamația în organism și îmbunătățesc metabolismul slab al zahărului și al acidului uric care contribuie la dezvoltarea gutei, au explicat cercetătorii.

Medicină personalizată. Rezultatele testului

Oamenii de știință precizează că tipul de probiotice prescris a fost personalizat fiecărui voluntar pe baza simptomelor sale. Aceștia au administrat doza minimă recomandată standard pentru probiotice (100 de milioane de unități formatoare de colonii).

După 10 zile, sănătatea voluntarilor s-a îmbunătățit. Mai precis, participanții la studiu au prezentat: scăderea tensiunii arteriale, scăderea în greutate, reducerea grăsimii abdominale și a circumferinței taliei, scăderea dimensiunii leziunii și a țesutului cicatricial pe rinichi, scăderea nivelului normal de acid uric și creatinină în sânge.

”Terapia probiotică individualizată pe termen scurt este eficientă pentru tratarea semnelor (sindromului metabolic) și hiperuricemiei și poate restabili cu succes funcția și structura (rinichilor) afectați de gută”, au explicat cercetătorii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

AVC: Trei factori de risc majori. Doi provoacă AVC sever

Crossuri externe

pixel