Mărţişorul din argint, cel mai sănătos alint…de primăvară. Cum te VINDECĂ argintul

Mărtisorul din argint / Foto: Pexels
Mărţişorul din argint are efecte nebănuite asupra corpului și sănătății. Iată ce beneficii are și cum ne scapă de problemele de sănătate.

De ce să dăruieşti bijuterii din argint celor dragi? Pentru că argintul curăţă, purifică, vindecă rănile, reglează tensiunea, previne alergiile şi infecţiile sinusale şi detectează substanţele toxice din corp. Şi cum altfel îţi poţi arăta grija faţă de persoana iubită dacă nu oferindu-i în dar un mărţişor din argint care să o protejeze şi să o ţină cât mai departe de boală?

Dacă în vremuri de demult, tinerii împleteau doi ciucuraşi,unul alb şi unul roşu, şi le ofereau fetelor pe care le iubeau în prima zi din luna martie, astăzi avem atâtea alte variante de a marca, cât mai aparte, Ziua Mărţişorului, de la bijuterii personalizate până la brăţări de argint combinate cu ţesătură de culoare roşie. Ştim deja de la mamele şi bunicile noastre că roşul ne protejează împotriva energiilor negative şi ne ţine departe de deochi, dar oare câţi cunosc proprietăţile cu adevărat miraculoase ale argintului?

Dacă tot vreţi să vă surprindeţi astăzi fetele şi femeile din viaţa dumneavoastră cu câte un simbol al primăverii, ei bine, domnilor, puneţi lângă firul de ghiocel şi o bijuterie, cât de mică, din argint! Despre argint se crede că atrage sănătate şi bunăstare, pe lângă faptul că arată minunat pe piele, chiar şi simplu, fără combinaţii cu pietre semipreţioase şi cristale. Specialiştii spun că are efecte remarcabile asupra stării de spirit, întăreşte emoţiile, activează intuiţia şi stimulează activitatea cerebrală. Mai mult, bijuteriile din argint, purtate zi de zi, au capacitatea de a absorbi şi neutraliza energiile negative, nervozitatea, stresul dar şi de a elimina migrenele. Un mărţişor tip brăţară purtat la încheietura mâinii ne va ajuta să fim mai calmi, să nu fim afectaţi de astenia de primăvară, să avem mai multă energie şi să obosim mai greu.

Iată doar câteva din beneficiile argintului asupra organismului:

Influenţează ritmul cardiac şi digestia

Purtarea bijuteriilor din argint poate contribui la reglarea tensiunii arteriale. Mai mult, se crede că purtarea unui inel din argint pe degetul mic în timpul somnului ajută la normalizarea activităţii inimii. Dacă inelul este purtat pe degetul arătător, procesele tractului digestiv se optimizează iar activităţile de peste zi pot deveni mai plăcute, în lipsa disconfortului de după mese.

Grăbeşte vindecarea rănilor

Argintul este cunoscut pentru proprietăţile sale împotriva infecţiilor încă din Egiptul Antic, fiind considerat mult mai valoros decât aurul. Argintul a fost folosit cu mult timp înainte de descoperirea penicilinei şi este considerat un produs farmaceutic de mare eficienţă în lupta cu germenii. Mai mult, argintul asigură vindecarea rapidă în cazul arsurilor severe, şi asta pentru că eliberează spontan ioni negativi cu efect germicid. Din acest motiv, argintul a fost folosit, decenii la rând, la confecţionarea instrumentelor medicale şi a protezelor. Astăzi, în stomatologie, sunt în continuare folosiţi pivoţii endodontici din argint.

De asemenea, potrivit lui Robert Becker de la Facultatea de Medicină Syracuse, argintul elimină microorganismele responsabile pentru apariţia infecţiei de piele şi declanşează repararea ţesuturilor. Argintul este benefic pentru a trata arsuri, parodontite, psoriazis şi eczeme.

Omoară virusurile şi bacteriile

Se crede că argintul blochează acţiunea enzimelor care permit pătrunderea virusurilor, a bacteriilor şi a fungilor. Potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Arkansas, argintul acţionează asupra moleculelor bacteriei şi separă proteinele de ADN-ul acesteia în cazul cercetării E-coli, iar ionii negativi ai metalului intră în contact cu bacteria şi o elimină. Studiile anterioare realizate tot pe E-coli au arătat că tulpina bacteriei este „sensibilă” la argint.

Detectează substanţele toxice

Se ştie că argintul îşi schimbă culoarea atunci când întâlneşte substanţe chimice cu potenţial toxic. Mai mult, acest metal este folosit în căptuşeala măştilor de somn, pentru a reduce din efectele semnalelor electronice ale dispozitivelor din cameră.

Citeşte şi: De ce se înnegresc bijuteriile din ARGINT. BOLILE pe care ți le arată, explicații neștiute

Previne infecţiile sinusale şi alergiile

Un studiu publicat în 2015 arată că argintul poate ajuta la reducerea infecţiilor sinusale. S-a descoperit că alergiile şi astmul apar pe fondul infecţiilor cu agenţi patogeni. Argintul distruge infecţiile provocate de Pseudomonas aeruginosa, motiv pentru care persoanele alergice la particulele prezente în aer resimt o îmbunătăţire a simptomelor dacă poartă bijuterii din argint. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel