La ce medic să meargă femeile când ceva nu e în regulă cu sânii lor. Dr. Ștefan Voiculescu explică
23 dec 2019, 07:31

Cancer
EXCLUSIV
În România nu sunt specialiști în senologie, domeniu ce se ocupă cu diagnosticul și managementul leziunilor mamare.

Medic, femeile. Invitat la Interviurile DC News și DC Medical, dr. Ștefan Voiculescu, coordonatorul Academiei de Senologie de la Spitalul Clinic Sanador, medic primar în Chirurgie generală și Chirurgie oncologică, a vorbit și despre specialistul la care să apeleze reprezentantele sexului frumos când ceva nu este în regulă cu sânii lor.

"Nu avem o specialitate de senologie în România, iar Academia de Senologie militează pentru acest lucru. Așa cum avem specialist în TBC, pentru o boală care e mult mai puțin răspândită decât cancerul la sân, ar trebui să avem un specialist pentru sân și atunci ar fi mai simplu", consideră dr Ștefan Voiculescu.

De regulă, în multe țări, continuă doctorul Voiculescu, ginecologul este cel care se îngrijește și de sănătatea sânilor. "În egală măsură, chirurgul, oncologul în speță. Acesta din urmă are doar cancerul în cap și foarte frecvent (n. r. la paciente) nu e vorba despre cancer", adaugă Ștefan Voiculescu.

În opinia acestuia, în unele situații, endocrinologul este cel chemat să stabilească/pună diagnosticul de cancer. "Multe cancere sunt hormonale. Folosirea tratamentului hormonal în bolile sânului este ceva extrem de delicat pentru că variația de hormonie zilnică, diferă de la mestră la menstră. E dificil să spui: fac o dozare și știu cum să tratez această pacientă", subliniază medicul Voiculescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?