Infecții respiratorii, 10% dintre școlarii din Sibiu absentează din pricina virozelor

Copii
În jur de 10% dintre copiii din creșe, grădinițe și școli sunt absenți din pricina infecțiilor respiratorii.

Infecții respiratorii, viroze. Aproximativ 10% din totalul copiilor din creşele, grădiniţele şi şcolile din judeţul Sibiu absentează, fiind bolnavi cu infecţii respiratorii, cei mai mulţi având viroze, a precizat miercuri purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Sibiu, profesorul Constantin Dincă.

"Este vorba de 10 la sută din total", a explicat Dincă. Potrivit sursei citate, peste 2.500 de copii lipsesc de la cursuri. "În urma centralizării pe care IŞJ Sibiu a realizat-o astăzi, 5 februarie, la nivelul unităţilor de învăţământ din judeţul Sibiu se înregistrează, în rândul elevilor, 119 cazuri cu suspiciune de gripă, cu nivel pozitiv la testarea rapidă, şi 2.383 de cazuri de viroză", se arată într-un comunicat de presă al IŞJ Sibiu, potrivit Agerpres. Cursurile sunt suspendate doar la clasa a IV-a A de la Colegiul Naţional Pedagogic "Andrei Şaguna" Sibiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel