Impozitarea concediilor medicale, anulată. Senatul a votat în unanimitate eliminarea taxării

concendii medicale - FOTO: Freepik
Senatul a votat în unanimitate impozitarea cu 10% a concediilor medicale.

În cadrul ședinței comisiilor reunite de Muncă și Buget - Finanțe din Senatul României de luni, 12 februarie 2023, s-a votat eliminarea taxării cu 10% a concediilor medicale. Măsura a fost introdusă de Guvern prin ordonanță de urgență la finalul anului trecut. 

Parlamentarii Comisie au informat că amendamentul propus în Parlament, care elimină taxarea cu 10% a concediilor medicale, a fost votat în unanimitate în ședința comisiilor reunite de Muncă și Buget - Finanțe din Senatul României.

Ipozitarea a fost introdusă printr-o ordonanță de urgență. Până la finalul anului 2023, din cuantumul indemnizației aferente concediului medical, angajatului i se reținea doar contribuția pentru asigurări sociale (CAS) de 25% și impozitul pe venit de 10%, fără a i se reține contribuția pentru asigurări sociale de sănătate (CASS) de 10%.

Odată cu intrarea în vigoare a Ordonanței, începând cu 1 ianuarie 2024 concediile medicale au fost taxate identic cu un salariu, adică cu 45% față de 35% cât era până la 31 decembrie 2023, impunându-se impozitul pe venit de 10%, contribuția pentru pensii de 25% plus contribuția pentru sănătate care până acum nu era percepută.

Acest lucru a dus la nemulțumiri în rândul salariaților, motiv pentru care parlamentarii au decis să propună un amendament prin care să elimine impozitarea concediilor medicale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel