Îți amorțesc picioarele adesea? Vezi ce simptom poate fi

Picioare
Senzația de amorțire sau furnicături în picioare poate avea cauze multiple. Poate fi o leziune a nervilor care conduc la măduva spinării, sau doar circulația sângelui deficitară.

Senzația de amorțire sau furnicături a picioarelor brusc, fără să fi fost așezat într-o poziție incomodă sau să fi existat presune, poate fi legată e mai multe simptome. Unul poate fi legat de neuropatia periferică. Aceasta este o leziune a nervilor care afectează nervii multipli ce conduc de la măduva spinării, la brațe și picioare.

Simptomele sunt adesea egale la ambele picioare. Dacă este afectat doar un picior sau o parte a piciorului, acest lucru sugerează comprimarea unui nerv individual.

O altă posibilitate de a simți furnicături sau amorțeală la nivelul piciorului este o circulație necorespunzătoare, dar aceasta este adesea însoțită de crampe picior în timpul mersului și apar adesea schimbări ale culorii picioarelor (devin palide sau albe când sunt ridicate și roșii când sunt coborâte).

Cauzele pot fi multiple

Consultați-vă cu medicul dumneavoastră, deoarece neuropatia periferică poate fi cauzată de multe afecțiuni medicale, cum ar fi diabetul, consumul de alcool sau deficiențele nutriționale.

Anumite medicamente, cum ar fi unele antibiotice și medicamente pentru chimioterapie, pot duce, de asemenea, la neuropatie. Uneori, polineuropatiile sunt ereditare. Aproximativ unul din patru cazuri nu are o explicație clară.

Medicul dumneavoastră poate suspecta neuropatie după efectuarea unui examen neurologic și determinarea faptului că aveți o pierdere a senzației în picioare.

Dacă este necesar, diagnosticul poate fi confirmat prin teste suplimentare (viteza de conducere nervoasă și electromiografia). Medicul dvs. va căuta o cauză a neuropatiei, care poate fi tratată. Se găsesc mai multe medicamente care pot ajuta la ameliorarea simptomelor. De multe ori pot ușura durerea, dar nu pot atenua amorțirea sau furnicătura.

 

Vezi articolul complet AICI.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel