HIV. Povestea unui fost model din Africa, bolnav de SIDA

Tendayi Westerhof din Zimbabwe  FOTO: Faceboook WHO
HIV. Tendayi Westerhof este o femeie de 53 de ani, din Zimbabwe, coordonatorul unei asociații care ajută femeile cu HIV din Africa.

HIV, Africa. Coordonatorul din Zimbabwe al Coaliției Pan African Positive Women's, Tendayi Westerhof, este un fost model în vârstă de 53 de ani care și-a spus, pe scurt, povestea sa de viață pentru cei de la Organizația Mondială a Sănătății (WHO).

"Trăiesc cu HIV din 2002. Pe atunci, eram model, conduceam o mare agenție de modelling din Zimbabwe. După ceva timp, mi-am acceptat noua viață și am primit consiliere și tratament. De asemenea, am decis să spun oamenilor de afecțiunea de care sufăr, însă reacțiile au fost mixte. Unii oameni au crezut că fac asta pentru atenție și finanțare, întrucât nu aveam „fața SIDA".
Afacerea mea de modelare s-a prăbușit peste noapte, în timp ce toate modelele mele au părăsit agenția din cauza stigmatului", mărturisește aceasta.

Sprijinul său i-a rămas familia. Iar în 2003 a fondat o organizație numită Public Personalities Against AIDS Trust deoarece a vrut "să rupă stigmatul asociat cu HIV/SIDA lucrând cu persoane publice care ar putea folosi influența lor pentru a încuraja testarea HIV, pentru a crea cerere de tratament și pentru a rupe liniștea din jurul HIV".

"Acum lucrez cu femei care trăiesc cu HIV prin intermediul Coaliției Pan African Positive Women's din Zimbabwe. Ajut la crearea de oportunități pentru a pleda pentru probleme care afectează în special femeile și fetele adolescente - violența bazată pe gen, prevenirea transmiterii mamei către copii, sănătate și drepturi sexuale și reproductive, acces la tratament, promovarea leadership-ului femeilor în problemele HIV și societatea mai largă", afirmă Tendayi Westerhof pe Facebook-ul WHO.

Motivul pentru care WHO a distribuit pe social media povestea de viață a Tendayi Westerhof este pentru a marca Ziua Mondială a SIDA 2019 și pentru a arăta diferența pe care o fac acele comunități de oameni și lucrători WHO cu suferinzii de HIV.

"Ascultați poveștile lor despre a face diferența și a schimba vieți", este îndemnul reprezentanților WHO.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel