Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
HIV, peste 100 de pacienți din Vrancea, afectați de lipsa medicamentelor
14 noi, 19:21
Peste 100 de pacienţi din Vrancea, care beneficiază de gratuitate în cadrul Programului naţional de prevenire, supraveghere şi control a infecţiei HIV/SIDA, sunt afectaţi de lipsa medicamentelor, după ce furnizorii acestora au întârziat să le livreze Spitalului Judeţean de Urgenţă "Sf. Pantelimon" Focşani.
Medicamente

HIV, Vrancea. "În Programul naţional de prevenire, supraveghere şi control a infecţiei HIV/SIDA sunt înscrişi, la nivelul judeţului Vrancea, 190 de pacienţi. Dintre aceştia, 105 sunt afectaţi de lipsa medicamentelor pe care aceştia le primesc gratuit în cadrul acestui program. Situaţia este generalizată în mai multe spitale din ţară şi se datorează furnizorilor de medicamente", a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Sf. Pantelimon din Focșani, Alina Cosma, potrivit Agerpres.

Potrivit sursei citate, spitalul judeţean a făcut cunoscută situaţia şi la nivelul ministerului dar, în ciuda faptului că au fost semnate contractele cu furnizorii de medicamente, aceştia nu au livrat comenzile, din diverse motive.

"Noi am făcut o informare scrisă către directorul de programe al Ministerului Sănătăţii, în care am prezentat exact situaţia în care ne aflăm. Încă din luna octombrie, noi am trimis către furnizorii de medicamente avizul ministerului, am semnat inclusiv contractele cu ei şi am trimis comenzile în scris. Unii dintre furnizori ne-au informat că nu au medicamentele pe stoc în ţară şi că urmează să trimită medicamentele eşalonat, începând de luni, 18 noiembrie, fără să precizeze cantitatea exactă de medicamente pe care ne-o vor trimite. Alţi furnizori ne-au spus că, deşi au medicamentele pe stoc, acestea se află în modificare de preţuri şi nu le pot furniza deocamdată", a precizat Alina Cosma.


Ştiri Recomandate

Crucea Roşie, Apel umanitar pentru Albania: De vineri se pot face donaţii de 2 euro prin SMS
Diana Păun: Rezistenţa antimicrobiană, o deficienţă majoră în sistemul sanitar
Ministrul Agriculturii: Medicamentul şi antibioticul nu trebuie considerate mărfuri
Cancer mamar triplu negativ: doi biomarkeri prezic tratamentul potrivit
Ce trebuie să știe fiecare femeie despre glanda tiroidă
Un medicament pentru diabet ar putea fi și tratament anti-îmbătrânire
Boala de reflux gastroesofagian. Cum să-i faceți față de sărbători
Comentarii